hirdetes

Európa legjobb családbarát városai

LK

A családostul utazók nagy örömére Európa telis-tele van családbarát városokkal, amikért nem is kell igazán sokat utazni, hiszen egy nem kifejezetten nagy kontinensről van szó. Az Airbnb népszerűségének köszönhetően a lehetőségek nem korlátozottak a drága, vagy kevésbé otthonos szállodákra, így tényleg olyan kényelemben tölthetitek vakációtokat, amilyenre egy családnak szüksége van a szórakozáshoz és a feledhetetlen élményekhez. Lássuk, hogy melyek Európa leginkább családbarát városai!

Ismerd meg te is Európa legjobb családbarát városait!

1. Budapest, Magyarország 

Budapest az egyik legjobb választás, ha családbarát helyet keresel, hiszen számos lehetőséget kínál, ha minőségi időt töltenétek együtt a gyermekekkel. Budapesten belül az egyik legnépszerűbb helyszín a Városliget, hiszen itt minden korosztály megtalálja a legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget. A Városligetben található a gyermekek kedvenc helye az Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, illetve számos nevezetesség és látnivaló. 

2. Dublin, Írország

Dublin messze földön híres a vendégszerető helyi lakosokról, akiktől nem nehéz elkapni a rájuk jellemző mosolygós közérzetet. Persze ki ne mosolyogna egy olyan helyen, ami a világ egyik legszebb országának fővárosa is egyben. Külön pozitívum, hogy némi angol nyelvtudás elegendő ahhoz, hogy az ember boldoguljon az itt tartózkodása alatt.

3. Párizs, Franciaország

Párizs nevének hallatán a legtöbbeknek bizonyára az andalgó szerelmes párok, és a pazar francia konyha jut eszébe, pedig akárcsak Amszterdam, az Eiffel-torony otthona is jóval több, mint ami a köztudatban létezik. A sok helyen rettegett metrórendszer meglepően könnyedén navigálható (még gyerekekkel is), a számtalan látnivaló pedig garantáltan napokra lefoglalja majd az egész családot.

4. London, Anglia

Nehéz melléfogni egy olyan várossal, ami számtalan nemzetközileg is ismert (és szeretett) gyerekmeséével és kitalált karakterrel ajándékozta meg a világot. Az utcák nyüzsgése elől kellemes menedéket nyújt többek között Európa egyik legszebb parkja is, (Hyde Park) ahol egy egész délutánt is kényelmesen eltölthet az ember a családjával – nem is beszélve a számos egyéb lehetőségről városszerte.

hirdetes

Ismerd meg te is Európa legjobb családbarát városait!

5. Róma, Olaszország

Róma azon kevés városok egyike, ahol az ókori és a modern kultúra egymás mellett csodálhatók meg. A szintén első sorban romantikus lehetőségeiről ismert főváros persze nem hiába a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja – itt mindenki talál magának olyan szórakozást, amitől nehéz lesz elszakítani hazatéréskor.

6. München, Németország

München mottója nem is lehetne lényegre törőbb, egyszerűbb, és biztatóbb: „München mag dich”, vagyis „München szeret téged!”. Keresve sem találnánk sok olyan várost Európában, ahol a kézműves játékok és a kézműves sörök is ilyen mennyiségben fordulnak elő!

7. Barcelona, Spanyolország

Az építészeti csodákkal tarkított Barcelonában minden sarkon befordulva egy-egy új csoda tárul a szemeink elé, a gyerekek pedig ennek köszönhetően igazi egy meseországban érezhetik magukat. Barcelona továbbá azon kevés itt felsorolt városok egyike, amely saját tengerparttal is rendelkezik!

hirdetes

Ismerd meg te is Európa legjobb családbarát városait!

8. Halkidikí, Görögország

Halkidikí (vagy Chalkidiki) nem egy konkrét város, mindinkább egy görög régió, mégis méltó helyet kapott listánkon, ugyanis megszámlálhatatlan mennyiségű látnivalót, és gazdag történelmet kínál az érdeklődő családok számára, és nehéz is igazán egy települést választani a rengeteg mediterrán paradicsom közül.

9. Firenze, Olaszország

Hamisítatlan olasz ételek, kultúra és hangulat várja azokat a családokat, akik egy történelmi kincsekkel teli, gyönyörű olasz városban szeretnék tölteni szabadidejüket.

10. Bécs, Ausztria

Bécs nem hiába számos hazai utazó egyik kedvenc célállomása. A szomszédos Ausztria fővárosa a hozzánk legközelebb eső az itt felsorolt opciók közül, ráadásul megannyi olyan látnivalót kínál, ami minden korosztályt magával ragad majd.

11. Amszterdam, Hollandia

A közhiedelemmel ellentétben Amszterdam nem egyetlen hatalmas piroslámpás negyed. A csónakázási lehetőségek és a gazdag kerékpárkultúra nagyon is családbarát hellyé teszik a holland fővárost. A temérdek étkezési opció és a számtalan fényképezkedésre invitáló helyszín igazán kellemes élményeket garantál.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Anyák napja

Anyák napja: Ez is a tavaszi ünnepkörhöz tartozik, talán a legszebb nap, mikor az édesanyákat... Tovább

Fővárosi Nagycirkusz

Fővárosi Nagycirkusz: Budapest XIV. kerületében a Városligetben, a Széchenyi fürdővel... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!