hirdetes

Családi játékötletek karácsonyra

SFV, ZH

A karácsony a legtöbb helyen elsősorban a család ünnepe. Mindenki együtt ül a fa körül, és együtt vacsorázik. Ez, mondhatni általános. De mi mindent csinálhatunk még együtt, közösen karácsonykor? Például játszhatunk rengeteget. Mostani cikkemben hoztam nektek néhány ötletet arra, hogy mi mindent játszhattok a családdal közösen.

Karácsonyi játékötletek

No.1. Társasjátékok


A különböző társasjátékok nagyszerűek arra, hogy egyszerre kösse le a kicsik és a nagyok érdeklődését egyaránt. A kulcs azonban abban rejlik, hogy milyen játékot választotok. Mutatom a személyes kedvenceimet!


Szabaduló szoba:

Bizony, a legendás kalandjátéknak kártyaalapú változata is van telis-tele rejtvényekkel és arra kínálkozó különböző megoldásokkal. A játék egyetlen hátránya, hogy egyszer játszható, hiszen a hozzá használatos eszközöket gyakran darabolni és hajtogatni kell, ráadásul a fő rejtvény is ismertté válik számotokra. Egy ilyen különleges alkalom azonban megéri azt a pénzt, amely töredéke annak, mint amit az „élő” játékvezetésért elkérnek, ráadásul szinte akármennyien játszhatjátok.


Dixit:

Tulajdonképpen egy egyszerű asszociációs játék, amely a kreativitást és a fantáziát mozgatja meg gyönyörűen illusztrált kártyalapok segítségével. Játszhatjátok különböző témakörökre – például családtagokra, filmekre – szűkítve, de kötetlenül is. A játék nyertese az, aki egyensúlyt tud tartani a megtévesztés és a rávezetés közt.

hirdetes


Fedőnevek:

Szintén a kreativitás játéka, azonban ezt már inkább nagyobbakkal érdemes játszani, hiszen könnyen előfordulhat, hogy közös előismeretekre próbáltok támaszkodni a megoldásig való elnavigálás során.


Bang!:

A Bang! nem más, mint egy stratégiai társasjáték, mely a vadnyugaton játszódik. Egyetlen hátránya, hogy korlátozott számú játékossal játszható, azonban kisebb családok esetében garantált szórakozást biztosít. Ráadásul a pókerarcot is gyakorolhatjátok vele!


Uno vagy Solo:

Sokan úgy tartják, ezek a játékok a családi- és baráti kapcsolatok hatásos rombolói. A harag azonban nem tart sokáig, és egy-egy meccs újra és újra visszavágót követel. Így biztosan ellehettek vele akár órákon át.

hirdetes


No.2. Puzzle


Talán a legnagyobb karácsonyi klasszikus családi játék. Egy többszáz darabos puzzle órákon át képes lehet lekötni az egész családot, ráadásul ha nem akartok nagy ajándékot vásárolni egymásnak, ez is egy szuper alternatíva, hiszen amellett, hogy tárgyi produktum is készül belőle, közös élményt is ajándékoztok.


No.3. Pingpong


Kicsit költségesebb igényű játék a pingpong, mint a fent említettek, azonban amellett, hogy karácsony este is rendkívül izgalmas meccseket játszhattok egy beltéri pingpong asztalon, egy ilyen ajándék garantáltan mozgásra ösztönzi majd a tulajdonosát. Ráadásul más családi összejöveteleken is bármikor elővehetitek, legyen szó akár klasszikus pingpong meccsekről. Akár csak pohárba pingpong labdát dobálós partyjátékokról.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jagello ház

Jagello ház: A Jagelló-ház litván származású lengyel királyi dinasztia, melynek tagjai... Tovább

Balázsjárás, Gergelyjárás

Balázsjárás, Gergelyjárás: A naptár szerinti utolsó téli hagyományőrző ünnep. Február... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!