hirdetes

Csapatépítés - használjátok ki a lehetőségeket!

SFV

Elkezdődött az új tanév, jön a halloween és a karácsony, ráadásul hosszú idő óta először mászkálhatunk viszonylag szabadon és gyülekezhetünk tömegesen. Ennél fogva sokan megragadják mostanában az alkalmat, hogy csapatépítő tréningeket tartsanak, vagy csak újra összeröffenjenek rég nem látott ismerőseikkel, kollégáikkal. Mostani cikkünkben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány tippel, hogy hol, hogyan és milyen csapatépítő foglalkozásokat érdemes szervezni.

Csapatépítési lehetőségek

Ha az ünnepek köré szeretnénk építeni a közös összeröffenést a munkatársakkal, akkor a tematika adott, ez eggyel kevesebb gondot jelent, amin gondolkodnunk kellene. De lássuk, mit is csinálhatunk mindenszentek ünnepén és karácsonykor, hogy valódi ünnepi hangulatban teljen a munkahelyen kívüli, kötetlen szórakozás!


Csapatépítő tippek mindenszentek ünnepére


Bár hazánkban nem régóta szokás a lakásokat díszíteni és csokivadászatra indulni ezen az ünnepen, mégis egyre inkább teret nyer a szórakozás október 31-én is. Válogass ezek közül az ötletek közül, és szerezzetek felejthetetlen élményeket közösen!


No.1. Szabadulószoba


Egy szabadulószobába elmenni mindenképpen élmény, és azoknak is jó szórakozást kínál, akik nem kedvelik a hangos zenét, a táncot, vagy feszengenek a vacsorákon. A szabadulószoba lényege, hogy közösen bezárnak Titeket egy labirintusba, ahonnan csapatmunkával abszolvált feladatok megoldásaival tudtok kijutni. Lehet a szabadulószoba félelmetes hangulatú, ha valami igazán halloween—re vágytok, de kutathattok a fáraó kincse után, vagy varázserdőben is barangolhattok.

hirdetes


No.2. Filmmaraton


Szintén egy olyan alternatíva, amely mindenki számára kényelmes helyzetet teremt. Hátránya, hogy ha nagyon a filmre koncentráltok, akkor a beszélgetés legalább másfél órára szünetel majd. Előnye viszont, hogy oldja a stresszt és senki nem érzi magát egyedül, ráadásul a film beszédtéma lehet az egymást kevésbé ismerő kollégák számára is. 


Tipp: Válasszatok magyar filmet! A Drakulics elvtárs szórakoztató, nosztalgikus és ráadásul humoros. Ha kicsit mélyebb vizekre eveznétek, a Martfűi rém is szuper, bár elég megbotránkoztató választás lehet.


Csapatépítő tippek karácsonyra


No.1. Angyalkázás


Talán csináltatok már ilyet, talán csak hallottatok róla, de valamelyik mindenképp. Az angyalkázás lényege, hogy sorshúzás alapján megajándékozzátok egymást. Ennek két nagyon szuper előnye van. Az egyik, hogy – mivel arányaiban nagy a valószínűsége, hogy nem azt a munkatársad húzod majd ki, akit a legjobban ismersz – megismerheted egy olyan munkatársad, akiről eddig keveset tudtál, és örömet okozhatsz neki. A másik, hogy karácsonykor gyakran megajándékozzuk azokat is, akikkel kevésbé közeli viszonyt ápolunk. Így azonban, hogy mindenki vesz valakinek ajándékot senkinek nem kell nagyobb költségekbe vernie magát azért, hogy mindenkit megajándékozzon – hiszen sok kicsi sokra megy. Ráadásul olyan kínos helyzetek sem adódnak, amelyek abból fakadnak, hogy valaki nem ajándékozott meg valakit akitől ő viszont kapott ajándékot.

hirdetes


No.2. Vacsora


Karácsonykor mindenki eszik. Sokat. Az evés pedig összehozza az embereket. Bár ez egy elég általános csapatépítési program, karácsonykor mégis meghitt hangulatot teremthet akár kollegiális kapcsolatokban is. 


Tipp: Ha még nem találtátok meg a megfelelő céges rendezvényhelyszínt akkor itt találhattok segítséget!


Kezdjetek el időben tervezni és használjátok ki az alkalmat a szórakozásra, és építsétek a csapatot!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wenckheim-kastély

Wenckheim-kastély: A Békés megyei Szabadkígyóson található ez a kastély, mely 1875-79... Tovább

Őrségi Nemzeti Park

Őrségi  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az Őrségi Tájvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló