hirdetes

Ízletes és frissítő cseresznyés tejpite receptje

ZH

A cseresznyés tejpite egy frissítő és ízletes desszert, amely tökéletes választás nyári napokon. A lédús cseresznyék és a lágy tejpite krém harmonikus kombinációja igazi élvezetet nyújt az ízlelőbimbóknak. Ebben a cikkben megosztom veled ezt az egyszerű, de különleges receptet, hogy te is elkészíthesd ezt a mennyei desszertet otthon.

cseresznyés tejpite

A legfinomabb cseresznyés tejpite receptje

Használjuk fel a szezon legfinomabb gyümölcseit és készítsünk ínycsiklandozó cseresznyés tejpitét! Lágy, de még sem túl tömény, így nyáron is jól esik egy-egy szelet a vacsora után. Próbáld ki a kedvenc cseresznyés tejpite receptemet, amit egyszerűen, pár perc alatt is elkészíthetsz!


Hozzávalók a cseresznyés tejpitéhez:

•    500 g cseresznye (kimagozva)
•    1 evőkanál citromlé
•    2 evőkanál cukor
•    1 teáskanál vanília kivonat
•    250 ml tejszín
•    250 ml tej
•    4 evőkanál cukor
•    2 evőkanál kukoricaliszt
•    1 tojás
•    Csipet só
•    Porcukor a díszítéshez


A cseresznyés tejpite elkészítése:

1.    Először készítsünk egy cseresznyepürét. A kimagozott cseresznyéket tegyük egy lábasba, és adjuk hozzá a citromlevet és a cukrot. Melegítsük közepes lángon, és főzzük pár percig, amíg a cseresznyék levet engednek és a cukor feloldódik. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

hirdetes

2.    A tejpite krém elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt, tejet, cukrot, kukoricalisztet, tojást és csipet sót egy közepes méretű lábasban. Keverjük simára, majd helyezzük a tűzre.

3.    Főzzük közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a krém besűrűsödik. Ez kb. 5-7 percet vehet igénybe. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel teljesen, mert a tojás megkocsonyásodhat.

4.    Amikor a krém elérte a kívánt sűrűséget, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vanília kivonatot. Hűtsük le a krémet teljesen.

5.    A cseresznyepürét keverjük össze a tejpite krémmel, amíg egyenletesen eloszlanak benne a cseresznyedarabok.

6.    Öntsük a cseresznyés tejpite krémet tálkákba vagy poharakba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon és hűvös legyen.

hirdetes

7.    Tálalás előtt díszítsük a cseresznyés tejpite tetejét egy kevés porcukorral. Ez a díszítés nemcsak szép megjelenést kölcsönöz a desszertnek, hanem enyhén édes ízt is ad hozzá.

8.    A cseresznyés tejpite frissen és hidegen a legfinomabb, így tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és azonnal kínáld.

9.    A cseresznyés tejpite tökéletes választás lehet egy nyári grillparti vagy baráti összejövetel desszertjeként. Kínálhatod önmagában, vagy akár egy gombóc vaníliafagylalt vagy tejszínhab kíséretében is.

Reméljük, hogy élvezed ezt a frissítő és ízletes cseresznyés tejpite desszertet. A könnyen elkészíthető recept segítségével bárki meglepheti családját és barátait ezzel a finomsággal.

Jó étvágyat kívánunk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Védőnői szolgálat

Védőnői szolgálat: Egész Európa által irigyelt magyar rendszer, mely szintén megérett arra,... Tovább

Pozsonyi csata

Pozsonyi csata: időpontja 907. július 4-7. Az egyik oldalon Luitpold bajor herceg és a Theotmár... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek
X
Kövess minket facebookon!