hirdetes

Csernobili erdőben talált dolgok sokkolják az egész világot

Csernobil területén lévő erdőségekbe 42 videokamerát szereltek fel, melyekkel olyan dolgokat találtak, láttak a kutatók, amely az egész világot sokkolja!

Csernobili erdőkben állatok megnövekedett populációja zajlik

1986 április 26 án tragikus esemény történt a Szovjetunióban, amelynek híre az egész világot megrázta, ezen a napon történt az atomrobbanás Csernobil-ban. Ennek következtében Csernobil környékén rengeteg kiürített és elhagyatott területet találtak, ezért a kutatók egy olyan projekt indítását kezdeményezték, amellyel több információhoz juthatnak az üresen maradt területek állatvilágáról.

Úgy tűnik az emberek nagy mértékben befolyásolják az állatvilágot, mert Csernobill környékén olyan állatok megjelenését észlelték, amelyek egy évszázad óta nem jelentek meg ezen a környéken. Mi elhatároztuk, hogy ennek a projektnek az ideiglenes eredményeiről tájékoztatunk titeket, mert teljes eredmény csak az év végén várható, ugyanis akkor fejeződnek be a kutatások. Lapozz egyet a további részletekért!

hirdetes
Csernobili erdőkben állatok megnövekedett populációja zajlik

Az elmúlt 30 évben az állatok száma néhányszor növekedett az elhagyott területeken, ez azt bizonyítja, hogy kijelenthetjük azt a tényt, hogy a sugárzás nem annyira káros hatású az állatvilágban mint az emberek beavatkozása. A kutatók figyelemmel követték az állati populációk nyomait a frissen lehullott hóban, a tavalyi év novemberi hónapjában pl. az ukrajnai zónában 42 videokamerát szereltek fel, az állatvilág megfigyelése céljából.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a Csernobil körüli erdőkben jelentős mértékben megnövekedett a vaddisznók, a farkasok, az őzek és a rókák száma, emellett még olyan ritka állatfajokat is találtak, amelyek hosszú évek óta nem jelentek meg ezeken a helyeken ilyen pl. az európai sakál és a barna medve. Lapozz egyet a további részletekért!

hirdetes
Csernobili erdőkben állatok megnövekedett populációja zajlik

Jim Smith a Portsmouthi egyetem egyik professzora azt nyilatkozta, hogy a csernobili baleset egy tartalék létrejöttét eredményezte:” Mi nem azt állítjuk, hogy a sugárzásnak előnyei vannak, de az tény, hogy az emberek általi befolyásolások hiánya az állatok populációjának növekedését eredményezte.” Csernobil környékén még sikerült lencsevégre kapni bölényeket és Przewalskij lovakat is. Nos, amint látjátok sok esetben az emberiség többet árt mint egy radioaktív sugárzás, és ez a dolog igencsak elgondolkodtató mindenki számára.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rozgonyi csata

Rozgonyi csata: időpontja: 1312 június 15.  Az egyik oldalon a Kassa városát támogató... Tovább

Rába

Rába: A nagy magyarországi folyók egyike. A Rába Magyarország 3. leghosszabb folyója, a Duna... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Kirándulás Külföld Történelem Utazás