hirdetes

Csodálatos helyek, ahonnan kitilthatják a turistákat

vd, ZH

Számtalan olyan hely van a világon, amire minden ember úgy gondol, hogy azt az életben egyszer látni kell. Sok hely, épület, nevezetesség, amik zsúfolásig telnek minden szezonban emberekkel, akiknek mindenképpen kell egy selfie a háttérben a hőn áhított látvánnyal. Sajnos, azonban amikor a léc átbillen a túloldalra, az adott ország besokall. Nézd meg te is, honnan tiltották már ki a turistákat eddig.

Kitilthatják a turistákat ezekről a helyekről

Sok helyről hallunk a hírekből, hogy elegük van már abból, hogy a turisták tönkreteszik a környezetet, vagy magát az épületet. Nem véletlenül fektetnek manapság egyre több országban kiemelt hangsúlyt arra, hogy a műemlékeket és természeti kincseket megvédjék. Az alábbi helyeken már túlfeszítették elődeink a húrt, így ide egy hamar biztos nem, vagy csak korlátozottan fognak minket beengedni.

Szimilan-szigetek, Thaiföld

A rendkívül kedvező repjegyáraknak hála Thaiföld ma már nem is annyira elérhetetlennek tűnő úti cél, mint pár évvel ezelőtt. Szinte özönlenek a jobbnál jobb ajánlatok a különböző utazási oldalakról, hogy mindenki menjen Thaiföldre. Meg is lett az eredménye. Az Andamán-tengerben fekvő Szimilan-szigetek 1982 óta tartoznak a thaiföldi nemzeti parkok közé. A sziget közkedvelt célpontja rengeteg turistának és a búvárkodás szerelmeseinek, hiszen fantasztikus és páratlan élővilággal rendelkezik, ami minden turista álma. Azonban a nemzeti parkokat igazgató tanács 2016 májusában úgy döntött, hogy egy időre ki tiltja a turistákat a szigetről, mivel az emberek akkora pusztítást végeztek az ökoszisztémában, hogy mindenképpen pihenni kell hagyni egy kicsit a természetet, hogy regenerálódni tudjon. A szigetek egyik legkedveltebb része, Tacsaj, összesen nagyjából 70 turistát viselne el optimálisan egyszerre, ehhez képest naponta majdnem ezren keresték fel.

hirdetes

Velencei karnevál, Olaszország

Ugyan a Velencéből még nem tiltották ki végleg a turistákat, de erőse közelítenek efelé az események. Velencét az év 365 napján borzasztó mértékű turista lepi el nap, mint nap, főleg mióta pár évvel ezelőtt beharangozták, hogy a város a nem túl távoli jövőben lehet, hogy teljesen el fog tűnni a föld színéről, mert a globális felmelegedésnek köszönhetően a tenger elfogja lepni. Ám a Velencei karnevál már évszázadok óta állandó vonzásban tartja a tömegeket. A több ezer éves hagyomány rendezvényein évről évre egyre több ember akar részt venni. A velenceieknek pedig elegük lett a turistákból. A karnevál szervezői úgy döntöttek, hogy csak 11 ezer látogatót hajlandóak beengedni a karneváli időszak idején a városba. A városvezetés azt is elmondta, hogy akár 20 ezer turistát is kitilthatnak a legzsúfoltabb helyekről. Ezt egyébként a városlakók is szorgalmazzák, hiszen ők is kérték, hogy 25 ezer embernél több ne lehessen egy nap se a híres Szent Márk téren. A városlakók tömegesen költöznek el Velencéből, miközben az elmúlt években közel 30 millió turista látogatott el a vízen fekvő városba.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. A Fertő–Hanság... Tovább

Balatonboglári borvidék

Balatonboglári borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Balatonboglári borvidék Somogy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!