hirdetes

Csodálatos Keszthely 5 csodálatos helye, amit neked is fel kell fedezned idén nyáron

VN
Keszthely 5 legszebb helye

Balatoni Múzeum

Na ez már igazán eső programnak mondható, de a dél szikrázó napsütések elől elbújva is fel lehet itt fedezni a Balaton titkait. A Balaton legrégebben alapított és máig egyetlen "hivatalos" múzeuma a "Magyar Tenger" természeti és kulturális értékeit tárja elénk. Több mint 700 négyzetméteren, ∼10.000 kiállítási tárggyal, interaktív játékokkal és meglepetésekkel várnak mindenkit, kicsiket és nagyokat egyaránt. Sőt játszótér a múzeumudvaron, délelőttönként Múzeumi Nyári Óvoda (Játszóház), valamint az egész Kultúrpalota területén kialakított játszósarkok; érintőképernyős, interaktív játékok és múzeumpedagógiai foglalkozások is várják a kicsiket! Felnőtt belépő: 140 Ft, kedvezményes jegyek: 700 Ft (gyerek, diák, családos, nyugdíjas).

hirdetes

Keszthelyi Zsinagóga

Egy igazán különleges, és egyben eldugott helyre invitálunk most titeket. A Pethő- vagy Goldmark-ház udvarának végében áll a belső felújításra váró zsinagóga. A Pethő sarki zsidóház helyén épült 1780. körül Hofstadter Kristóf terve alapján a zsinagóga, amit 1852-ben átalakítottak, majd 1894-ben eklektikus homlokzattal bővítettek.  A homlokzat előtt komor feketemárvány obeliszk emelkedik. Mögötte egy hangulatos kis bibliakert is megbújik.

hirdetes

Kis Szent Teréz Bazilika

Ahogy a neve is mutatja, ez nem egy nagy templom, de annál különlegesebb, hiszen a 12. században alapított karmelita rend legnagyobb hazai temploma. Egy igen különleges hely, amit megéri útba ejteni, ha Keszthelyen járunk, és egy kicsit elmélázni itt, vagy beülni egy litániára esetleg. 

Ha Keszthely, akkor nem szabad kihagyni az ikonikus főteret sem, ahol Festetics György padon ülő alakjának köszönhetünk oda.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Május

Május: az év ötödik hónapja, a szerelem időszaka. A tél elmúltával és a jó idő... Tovább

Egerszalók sódombjai

Egerszalók sódombjai: Egerszalók, de nyugodtan mondhatjuk, hogy egész Magyarország egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!