notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Próbáld ki ezt a csokit, sokkal finomabb, mint a bolti!

hirdetes

10 perc alatt elkészítheted ezt csokit, sokkal finomabb, mint a bolti

LK

A csokit a legtöbb ember nagyon szereti, mutatunk egy szuper receptet, melynek segítségével finomabb csokit készíthetsz, mint a bolti!  

10 perces csoki, amit imádni fogsz!

A legtöbb ember imádja a csokit, a szakértők szerint pedig nincs is ezzel baj, hiszen a rendszeres csokoládé fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre. Ha édességet fogyasztasz, a pszichológust is elfelejtheted, hiszen ha a nyugtatókat egy kocka csokira cseréled, sokkal kevésbé fogsz szorongani. A kakaóban található flavonok a szívbetegségek megelőzésében is segíthetnek. Ugyanígy a flavonok az agyműködésre is hatással vannak, hiszen ha csokit fogyasztasz, sokkal könnyebben oldasz meg bonyolult helyzeteket, és találékonyabb leszel.

A következőkben mutatunk egy szuper receptet, amivel isteni házi csokoládét készítesz. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti! 

hirdetes

Hozzávalók:


5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).
 

A következő oldalon megnézheted, hogy hogyan készítheted el ezt az isteni házi csokoládét! 

10 perces csoki, amit imádni fogsz!

Elkészítés:


Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!

hirdetes

Forrás

10 perces csoki, amit imádni fogsz!

Elkészítés:


Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
185 146
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 208 438

Szótár

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

Kékszalag

Kékszalag: Nemzetközi tekintéllyel bíró magyar tókerülő vitorlás verseny, mely egy évente... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia