Próbáld ki ezt a csokit, sokkal finomabb, mint a bolti: egyszerű házi csoki recept

10 perc alatt elkészítheted ezt csokit, sokkal finomabb, mint a bolti

LK

A csokit a legtöbb ember nagyon szereti, mutatunk egy szuper receptet, melynek segítségével finomabb csokit készíthetsz, mint a bolti! Íme a nagyon egyszerű és gyors házi csoki recept! 

10 perces csoki, amit imádni fogsz!

A legtöbb ember imádja a csokit, a szakértők szerint pedig nincs is ezzel baj, hiszen a rendszeres csokoládé fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre. Ha édességet fogyasztasz, a pszichológust is elfelejtheted, hiszen ha a nyugtatókat egy kocka csokira cseréled, sokkal kevésbé fogsz szorongani. A kakaóban található flavonok a szívbetegségek megelőzésében is segíthetnek. Ugyanígy a flavonok az agyműködésre is hatással vannak, hiszen ha csokit fogyasztasz, sokkal könnyebben oldasz meg bonyolult helyzeteket, és találékonyabb leszel.

A következőkben mutatunk egy szuper házi csoki receptet, amivel isteni házi csokoládét készítesz. Sokkal finomabb lesz, mint a bolti! 

Hozzávalók a házi csokihoz:


5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).
 

A házi csoki lkészítése:


Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Anonymus Szobor

Anonymus Szobor: Anonymus, vagy Bele Regis Notarius, az egyik magyar király jegyzője és... Tovább

9 lyukú híd

9 lyukú híd: A mai híd egy régi fahíd helyén épült klasszicista stílusban 1827 és 1833... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia