hirdetes

Csokoládé jótékony hatásai

P.B.
A csokoládé jótékony hatásai

Stressz 
Sokan rossz kedvükben vagy idegességükben enni kezdenek, és a legtöbben a csokoládéhoz nyúlnak elsőként. Nem véletlenül hívják ’’boldogsághormonnak”, hiszen csokievés során endorfin szabadul fel, ami a jó kedvért felelős, ezen kívül csillapítja a fájdalmat is. 


Milyen csokoládét válasszunk?


Ahhoz, hogy a fentebb említett hatások érvényesülni tudjanak, fontos, hogy tudatosan vásároljunk csokoládét. Mit jelent ez? Nyilván népszerűbb a tejcsokoládé az édessége, lágysága miatt, valamint kedvezőbb az ára is. Azonban egészségünkre az étcsokoládé gyakorol jótékony hatást, és abból is érdemes a minél magasabb kakaótartalmúakat vásárolni. Egyénenként eltérő, de a 80 százalék feletti csokoládék bizony már nem nyújtanak olyan kellemes ízt és állagot, inkább keserűek. De 50% feletti csokoládék már az egészséges kategóriába tartoznak. Készüljünk fel, hogy drágább, mint a tejcsokoládé, de az ajánlott mennyiség úgy is csak 2-3 kocka naponta, és nem is kell minden nap fogyasztani, tehát több ideig eláll. Azonban fontos, hogy a gyermekek esetén vigyázzunk, hiszen koffeint tartalmaz, amely egy felnőtt számára nem jelentős, viszont a kisgyermekekre nézve igen.

hirdetes
Ha esetleg nem tartozunk az étcsoki rajongók közé, de szívesen fogyasztanánk egészségünk érdekében, akkor is van megoldás, hiszen más ételekkel/ italokkal kombinálva elnyomhatjuk a kesernyés ízt. Például gyümölcsökkel, magvakkal, sajtokkal, borokkal kiváló párosítást alkotnak, sőt még húsokkal is kísérletezhetünk. Továbbá a reggeli kávénk mellé is fogyaszthatjuk. 

hirdetes

képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Labdarúgás

Labdarúgás: a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb játéka. Angliából ered, de gyorsan,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!