notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

hirdetes

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Istenien néz ki, és istenien finom, biztos vagyok abban, hogy ezzel a recepttel mindenki hatalmas sikereket fog elérni, nézzük, hogy készül a tökéletes csülök, természetesen pékné módra! 

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

A csülök a disznó egyik legfontosabb része, leginkább azért, mert ez a rész a legfinomabb! Nem véletlen, hogy szinte minden magyar imádja, akár egyben sütve, akár pékné módra készítve. Az ételben nagyon jó, hogy könnyedén elkészíthető, tényleg nem bonyolult, és szinte elronthatatlan a recept.

 

Persze, ha az elnevezését nézzük, akkor egyből egy rettenetesen nehezen elkészíthető egytálételre gondolunk, de ha megismered és kipróbálod receptünket, akkor te is be fogod látni, hogy a látszat néha csal! Azt azért elmondom, hogy nem két perc lesz az elkészítése, de hidd el, hogy meg fogja érni a konyhában töltött idő. 

hirdetes

 

Mit is jelent az a kifejezés, hogy „pékné módra”?

Az ételelkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek viszont igazából fantázianevek, például a kertészné módra vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar. Viszont van egy másik ételkategória is, amit egy népcsoportról vagy területről neveztek el. A harmadik kategóriában tulajdonneveket találhatunk, sokszor híres családról vagy híres emberről nevezték el az adott elkészítési módot.

 

Ezeket már szinte ki sem tudjuk találni, mivel az adott gasztronómiai módnak nincs logikus kapcsolata a tulajdonnévvel, ilyen például a Richelieu-, vagy éppen a Stroganoff módra készült étel. Szerencsére a pékné módra kifejezés megfejtése nem olyan nehéz, az ilyen ételt hagymával és burgonyával együtt sütőben sütik. Na de most már hagyjuk a rizsát, jöjjön a recept, a következő oldalon megmutatom!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
139 753
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
139 753
Közösség

Szótár

Unicum

Unicum: Hungariukm. Az igazi magyar gyomorkeserű. Magát az italt 1790-ben alkotta meg II. József... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarság