hirdetes

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

Sz.F., ZH

Istenien néz ki, és istenien finom, biztos vagyok abban, hogy ezzel a recepttel mindenki hatalmas sikereket fog elérni, nézzük, hogy készül a tökéletes csülök, természetesen pékné módra! 

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra, ahogy a nagyi csinálja

A csülök a disznó egyik legfontosabb része, leginkább azért, mert ez a rész a legfinomabb! Nem véletlen, hogy szinte minden magyar imádja, akár egyben sütve, akár pékné módra készítve. Az ételben nagyon jó, hogy könnyedén elkészíthető, tényleg nem bonyolult, és szinte elronthatatlan a recept.

Persze, ha az elnevezését nézzük, akkor egyből egy rettenetesen nehezen elkészíthető egytálételre gondolunk, de ha megismered és kipróbálod receptünket, akkor te is be fogod látni, hogy a látszat néha csal! Azt azért elmondom, hogy nem két perc lesz az elkészítése, de hidd el, hogy meg fogja érni a konyhában töltött idő. 

hirdetes

Mit is jelent az a kifejezés, hogy „pékné módra”?

hirdetes

Az ételelkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek viszont igazából fantázianevek, például a kertészné módra vegyes zöldséges köretet, a hentes szalonnát takar. Viszont van egy másik ételkategória is, amit egy népcsoportról vagy területről neveztek el. A harmadik kategóriában tulajdonneveket találhatunk, sokszor híres családról vagy híres emberről nevezték el az adott elkészítési módot.

Ezeket már szinte ki sem tudjuk találni, mivel az adott gasztronómiai módnak nincs logikus kapcsolata a tulajdonnévvel, ilyen például a Richelieu-, vagy éppen a Stroganoff módra készült étel. Szerencsére a pékné módra kifejezés megfejtése nem olyan nehéz, az ilyen ételt hagymával és burgonyával együtt sütőben sütik. Na de most már hagyjuk a rizsát, jöjjön a recept, a következő oldalon megmutatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dinamó

Dinamó: az egyik legismertebb magyar találmány. Dinamónak nevezzük azokat a villamos gépeket,... Tovább

Eötvös Loránd

Eötvös Loránd: Báró vásárosnaményi Eötvös Loránd Ágoston magyar fizikus, politikus,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarság
X
Kövess minket facebookon!