Büntetés a csúszós járda miatt!

Börtön is járhat a csúszós járda miatt!

Sz.F.
hirdetes

Komoly büntetésre számíthat az a lakástulajdonos, akinek a járdája csúszik, érdemes odafigyelnünk, nem csak a büntetés miatt, hanem azért is, hogy elkerüljük a baleseteket! A cikkben megmutatjuk a tarifákat! 

Büntetés a csúszós járda miatt!

 

Már elég régóta tart a hideg és a fagy, sajnos a járdák többségét jégtakaró borítja még mindig, sok helyen nem takarítják a gyalogos közlekedő utakat, ez pedig súlyos következményekkel járhat. És nem csak a büntetés miatt kellene odafigyelnünk fokozottan, hanem a balesetekre is, ugyanis a jéggel borított járda hihetetlen veszélyeket rejt magában, főleg az idősek esetében.

 

Eddig is közösségellenes magatartásnak számított az, ha az ingatlantulajdonos nem gondoskodott arról, hogy az ingatlana előtt lévő járda hó-, és síkosság mentes legyen. Az eddigi helyszíni bírságot azonban eltörölték, a büntetés mértéke viszont sokkal magasabb, mint eddig, akár börtönbüntetés is járhat a gondatlanságért!

hirdetes

 

"Aki (..) nem gondoskodik az ingatlana - beleértve az ingatlan-nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is - előtti járda, az ingatlanához csatlakozó járda, valamint a járda és az úttest közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, gyom- és síkosság-mentesítéséről, az elhagyott hulladék és a hó eltakarításáról, kivéve a kerékpárútként vagy gyalog- és kerékpárútként kijelölt felületeket (...) tiltott, közösségellenes magatartást követ el. A tiltott, közösségellenes magatartás elkövetője 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható" - így fogalmazott a fővárosi közgyűlés Budapest köztisztaságáról szóló rendelete. A következő oldalon részletesen elmondjuk, milyen büntetésre lehet számítani és mit kell tenni azért, hogy megelőzzük a bajt! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Érdekességek

Szótár

Takarító cég Budapest

Megbízható, gyors és alapos takarító cég Budapesten? A számos referenciával rendelkező... Tovább

Legidősebb hotel Budapesten

Budapest legrégebbi hotelét nem akár ol találod meg. A Budai Várnegyed egyik kis zeg-zugos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.