hirdetes

Csütörtökön ingyen BKV-zhatnak az autósok

Bettina

2021.04.22-én csütörtökön a Föld napja alkalmából ingyen utazhatnak a BKV-n az autósok!

föld napján ingyen BKV

A Föld napja alkalmából rendszeresen különféle eseményeket szerveznek világszerte. Ezeknek célja, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az eseményeket az Earth Day Network koordinálja. Ezt a jeles napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ingyenes lesz a tömegközlekedés!

Április 22. a Föld napja, és ebből az alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön ingyenessé teszi az autósok számára a tömegközlekedést, tette közzé a BKK az oldalán! Minden olyan autós aki tudja igazolni a BKV járatain jogosítvánnyal magát, annak ingyenes csütörtökön a tömegközlekedés Budapesten. 

hirdetes

Az autóval közlekedők ezen a napon díjmentesen használhatják a BKK tömegközlekedési járatait. Ebbe természetesen beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszait is. Ezt a lehetőséget csak azok az autósok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során érvényes, Magyarországon kiállított forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési az ellenőrnek vagy a vezetőknek. Leleményes a magyar, de hiába utazunk reggel munkába például a feleségünkkel,  a díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel csak egy utas veheti igénybe. A BKV-n való ingyenes utazás, április 22-én egész nap érvényes.

A BKK rendszeresen próbálja felhívni a környezetvédelem fontosságára az utasait, illetve a szeméylgépkocsival közlekedők figyelmét is. A jelenlegi kezdeményezésének célja, hogy az autósokat a környezet védelmére és saját egészségük megóvására lelkesítse, emellett, hogy támogassa őket arra, hogy néha válasszáka  tömegközlekedést környezetvédelmi okokból. A BKK szerint, ha az autós többször választanák a tömegközlekedés bármely formáját, akkor sokat tennének már együttesen a környezetvédelemért. „Ezáltal csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, továbbá az aktív mozgással sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért” írja a BKK.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Márton nap

Márton nap - November 11.: Német nyelvterületről vált ismertté és ma már sok helyen... Tovább

Tihanyi Apátság

Tihanyi Apátság: A Balatonra látogató turisták egyik kedvenc, gyakran felkeresett helyszíne. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Programajánló Szórakozás Utazás