hirdetes

Pirítósra kenhető mennyei cukkinikrém recept! – Ezt neked is ki kell próbálnod!

ZH
Frissítve: 2024.08.26
Frissítette: ZH

Miért is jó a cukkini? Mert számtalan formában el lehet készíteni, könnyen termeszthető a kertben és még a diétákba is tökéletesen beilleszthető! Ebben a cikkben egy mennyei cukkini krém receptjét hoztam el nektek, amit akár reggelire, akár vacsorára is fogyaszthattok egy ropogós pirítóssal és még több napig is eláll!

cukkinkrém

Cukkinikrém recept


Én egyszerűen imádom a cukkinit, bármilyen formában! Ezért rengeteget kísérletezgetek különböző cukkini receptekkel. A cukkini sokszínű és változatos módon elkészíthető zöldség. Lehet sütni, grillezni, párolni, főzni vagy akár nyersen is fogyasztható. A cukkini alkalmas köretek, saláták, levesek, tészták és szárnyas vagy húsos ételek kiegészítőjeként. Azonban most egy olyan receptet hoztam nektek, amit pirítósra lehet kenni! A cukkini változatos textúrája és enyhe íze lehetővé teszi, hogy sokféle ízesítéssel kombinálják, így számtalan ízletes és kreatív ételt készíthetünk belőle. A cukkinikrém receptjét egy kis sajttal turbóztam fel, hogy igazán mennyei legyen! Fogyaszthatod reggeli vagy vacsira is, de akár pár napig a hűtőben is tárolhatod.
Egyszerű elkészíteni, és még gyorsan is meg van! Próbáld ki, ha szeretnél egy könnyed reggelit!

hirdetes

Hozzávalók a cukkinikrémhez

•    2 db cukkini (200 g/db)
•    2 ek olaj
•    200 g natúr sajtkrém
•    8 levél friss bazsalikom
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 szál újhagyma
•    ½ csokor petrezselyem
•    1 csipet só

hirdetes

A cukkinikrém elkészítése

Első lépésként a cukkinikrém elkészítéséhez mossuk meg a cukkiniket, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük fel őket, sózzuk be majd tegyük félre egy kicsit hogy kiengedje a levét. Ezt követően hevítsünk olajat egy serpenyőben, és süssük aranybarnára a felszeletelt cukkiniket. Ha még így is engedett levet, akkor tedd át egy szűrőben és csepegtesd le. 

Ezt követően tedd egy turmixgépbe vagy aprítóba és add hozzá a sajtkrémet, a fokhagymát, bazsalikomot, újhagymát, petrezselymet és a sót, és mehet a pürésítés. Ezt addig csináljuk, míg el nem éri azt az állagot, amilyet szeretnénk. 

Ezzel pedig el is készült a cukkinikrémünk! Ugye milyen egyszerű? Fogyasztás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy 10 percre, majd kenhetjük is meg vele a finom, friss, ropogós pirítósokat. Kell ennél egyszerűbb reggeli? És hidd el hiába a sok zölddel, az ízét a gyerekek is imádni fogják a sajt miatt! Próbáld ki a receptet, és ha bejött néz körül az oldalunkon további cukkinis receptekért! Cukkini imádatomhoz híven ígérem mindig hozok majd valami finomságot!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ősi bútorunk, a szuszék

Ősi bútorunk, a szuszék: Deszkából összeállított vagy vesszőből font és sárral... Tovább

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete:  Kulturális örökség, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia