hirdetes

Itt a cukkini és a lángos időszaka! Próbáld ki együtt a kettőt!

ZH

Azt hiszem mindenki nevében mondhatjuk, hogy imádjuk a lángost, nem hiába hívjuk a magyarok kedvencének, azonban inkább mellőzzük, az otthoni kelt tészta készítését ebben a hőségben. De nem kell felmondanunk a lángos imádatunkról, elkészíthetjük egy könnyedebb változatban is, ami nem szívja meg magát olajjal, olcsó és még finom is! Próbáld ki Te is a cukkinis lángost!

cukkinis lángos

Cukkinis lángos recept 


Ha cukkinivel készítjük el a lángos tésztáját, akkor nem kell kelesztenünk, egyszerűbb lesz a munkafolyamat, olcsó, és még hamarabb is elkészül. A cukkinis lángost ugyanúgy fogyaszthatjuk, mint a hagyományos megfelelőjét, jöhet rá a fokhagyma, a tejföl és a sajt is, de vannak akik sonkát is tesznek a tetejére, hogy még kiadósabb legyen. Így ha egy könnyedebb lángost szeretnél készíteni, akkor ez a neked való recept, és nyugodtan ehetitek nem csak ebédre, de vacsorára is! A legjobb benne, hogy a gyerekek anélkül fogják megenni a zöldséget, hogy tudnának róla, hogy azt eszik, és hidd el mindenki rajongani fog érte!


Tehát, ha nincs kedved tésztát gyúrni, de nem mondanál le a nyár egyik kedvencéről, akkor próbáld ki a cukkinis lángos receptet!

A cukkinis lángos hozzávalói


•    fél cukkini (kb. 300g)
•    só,
•    3 tojás,
•    100 g reszelt sajt,
•    4 evőkanál liszt,
•    só,
•    bors,
•    joghurt vagy tejföl,
•    sonka,
•    sajt.

A cukkinis lángos elkészítése


Fogjuk a fél cukkininket, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megsózzuk, összekeverjük, majd hagyjuk állni 10 percig, hogy magába szívhassa a sót. Ezután nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük félre egy tálcára. Reszeljünk le körülbelül 100gramm sajtot, a megtisztított tálunkba vissza helyezzük a cukkinit és a reszelt sajtot ráöntjük. 3 tojást egy kis sóval és borssal felverünk egy tányérban és hozzáadjuk ezt is a cukkininkhez, majd alaposan összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, amivel szintén összekeverjük a már tojásos cukkini masszánkat és a tésztánk el is készült, már csak sütnünk kell. Egy serpenyőt kicsit megolajozunk, fontos, hogy nem kell bő olajban sütni! Majd egy kanál segítségével tetszőleges méretet szedünk a már felhevült olajra, itt tényleg mi magunk dönthetjük el, hogy akár mini lángoskákat készítünk vagy nagyokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig közepes lángon, és mikor már aranybarnára sült már kész is! 

hirdetes


Jöhet rá egy kis fokhagyma tejföl és sajt és már fogyaszthatjátok is!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Kuvasz

Kuvasz: Egyike a 9 magyar kutyafajtának, melyeket világszerte elismernek. A kuvasz a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!