hirdetes

Augusztus legígéretesebb programja: Cziffra Fesztivál Szentendrén

VN

Változatos programokkal várja a Cziffra Fesztivál az érdeklődőket augusztusban Szentendrén: a Budapest Ragtime Band egyedi programmal készül, Bősze Ádám és László Ferenc szórakoztató zenetörténeti előadásra invitál, és az érdeklődők megtekinthetik a Cziffra Györgyről készült, idén tavasszal bemutatott dokumentumfilmet is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t, mi pedig osztjuk meg a közleményüket. Szentendre városkáját egyébként is sokan szeretik, és a programok is nagyon ígéretesnek hangzanak…!

Cziffra Fesztivál Szentendre 2023

Koncertek a Cziffra Fesztiválon

Közleményük szerint a Szentendrei Teátrummal közösen szervezett sorozat augusztus 7-én a Budapest Ragtime Band koncertjével indul, amelyet a Városháza udvarán rendeznek; a szabadtérre tervezett koncertet eső esetén a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Színháztermében tartják meg. Mint kiemelik, az együttes művészei bátran újítanak, kísérleteznek, ennek jó példája, hogy komolyzenei műveket is előszeretettel dolgoznak fel a maguk egyedi stílusában. A fülbemászó amerikai és magyar slágerek között felcsendülnek majd Cziffra Györgyhöz kötődő komolyzenei csemegék, valamint Rossini Tell Vilmos nyitánya vagy Hacsaturján Kardtánca is.

hirdetes
   

Ingyenes filmvetítés a Cziffra Fesztiválon

Augusztus 9-én a P'Art Moziban nézhetik meg az érdeklődők díjmentesen az idén márciusban debütált, Petrovics Eszter rendező és Lajos Tamás producer által készített, Cziffra György életét bemutató Cziffra100 - Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet. Bősze Ádám és László Ferenc zenetörténeti előadásának témája Cziffra fordulatos pályafutása lesz. A Cziffrázva - Művészportré kacskaringókkal című előadást augusztus 10-én tartják a Dunaparti Művelődési Ház udvarán. A két előadó a könnyed hangvételű, egyszersmind tartalmas estén a legendás zongoraművész életútjának meghatározó állomásait, csúcs- és mélypontjait mutatja be - áll a közleményben.

hirdetes
   

Milyen programok lesznek még a Cziffra Fesztiválon?

A szervezők felidézik, hogy a fesztiválnak nevet adó, világhírű magyar zongoravirtuóz életében nélkülözés és bőség, üldöztetés és ünneplés egyaránt akadt, ezt a regénybe illő pályát mutatja be a művész életéről készült tablókiállítás, amely díjtalanul látogatható a Városháza átriumos folyosóján augusztus 7. és 20. között.
A Cziffra Fesztivál programjairól, aktuális eseményeiről a https://cziffrafesztival.hu/ internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar koronázási kard

A magyar koronázási kard: a koronázási kard a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb... Tovább

MÁV

MÁV: a Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyarország állami... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!