hirdetes

Ezért kell D-vitamint szedned a koronavírus járvány alatt

VN

A megfelelő vitaminok megfelelő mennyiségű bevitele mindig nagyon fontos volt, és fontos is lesz, de most, a koronavírus járvány alatt minden eddiginél fontosabb. Hogy miért? A The Brussels Timesben megjelent egy cikk, miszerint a Belga kutatók összekapcsolják a D-vitamin hiányát a Covid-19 súlyos eseteivel. Éppen ezért nem árt elkezdeni, mg most egy D-vitamin kúrát!

Ezért kel D-vitamint szedni a koronavírus járvány idején

Kutatók üzenik: fogyassz több D-vitamint!

A D-vitamin hatásainak, hatékonyságának megállapítására már több vizsgálat is irányult, nemcsak a koronavírus járvány kapcsán. Immun tulajdonságairól szóló korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a D-vitamin hiánya más vírusfertőzések, például a HIV súlyosságának fokozott kockázatával is összefügg. A D-vitamin ugyanis serkenti a tápanyagok, például a kalcium és a magnézium felszívódását, valamint erősíti és szabályozza az immunrendszert is. Éppen ezért a koronavírus járvány alatt is hasznos fogyasztani, de hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, mutatjuk is a tanulmány eredményeit!

hirdetes

D-vitamin és a koronavírus

Egy belga kórház kutatói „egyértelmű” kapcsolatot találtak a D-vitamin-hiány és a Covid-19 súlyos esetei között. A Nyugat-Flandriában, Roeselare-ben található AZ Delta általános kórházban 186 koronavírusos beteg vizsgálata feltárta, hogy a felvételkor a D-vitamin hiánya a Covid-19 fertőzés súlyosságának és halálának fokozott kockázatával hozható összefüggésbe- írta a The Brussels Times. A tanulmányt vezető biológusok szerint a november 20-án közzétételre kerülő eredmények azt is megmutatják, hogy a 16 274 betegből álló csoport csaknem fele D-vitamin-hiányos volt, és hogy különösen a Covid-19 férfi betegeknél súlyos D-vitamin-hiány mutatkozott.

hirdetes

Tehát a D-vitamin jó megoldás a koronavírus kezelésében?

Bár a tanulmányt vezető biológusok szerint további adatokra van szükség annak megállapításához, hogy fennáll-e közvetlen ok-okozati összefüggés, ez egy „nagy tanulmány” formájában valósulna meg, amelyben a kutatók megfigyelnék, hogy a D-vitamin képes-e megakadályozni a súlyos Covid-19 fertőzés. De addig is, semmi rosszat nem teszel azzal, ha több D-vitamint fogyasztasz, hiszen ez a téli influenza szezonban egyébként is hasznos.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

1990-es választások

 A  rendszerváltás utáni első országgyűlési választás volt... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Hírek Külföld Technológia
X
Kövess minket facebookon!