hirdetes

Védekezés a darazsak ellen - Módszerek a darazsak távol tartására!

ZH
Frissítve: 2024.05.04
Frissítette: ZH

Mindenki nyarát leginkább a szúnyogok és a darazsak zavarják meg a legjobban, bár utóbbiak fontosak a környezet számára, az emberek számára akár veszélyes is lehet és a nyári hónapokban nem túl egyszerű anélkül enni vagy inni a szabadlevegőn, hogy egy darázs meg ne zavarjon minket. Legyen szó a kertünkről, a strandról, vagy egy parkról az biztos, hogy a darazsak egyből a nyomodban lesznek, ha megérzik az édes illatát a finom falatoknak.

darazsak távoltartása


Legjobb módszerek a darazsak távol tartására


Most összegyűjtöttük azokat az egyszerű módszereket, amikkel Te is könnyedén távoltarthatod a darazsakat magad körül, hogy ne zavarják meg a nyári, szabadtéri ejtőzéseidet.

1.    Vízspriccelés

Ha egy szórófejes flakon segítségével vizet permetezünk a darazsakra, akkor ők azt fogják hinni, hogy esik az eső, és visszamenekülnek a fészkükbe. Ennek a módszernek a hátránya, hogy könnyen összevizezheted az ételedet is.


2.    Az olasz recept

Amennyire az olaszok imádják a bazsalikomot és a fokhagymát, a darazsak anál inkább utálják azt. Ennek következtében jó módszer lehet az erkélyre bazsalikomot és fokhagymát ültetni, hogy távol tartsuk a darazsakat és emellett mindig lesz friss fűszernövényed is! De akár szeletelt fokhagymát is helyezhetsz ki az erkélyre vagy a teraszra, ha téged nem zavar az erős illata.

hirdetes


3.    Citromfű, szegfűszegolaj és teafaolaj

Nem csak a bazsalikomot nem szeretik a darazsak, de z erős illatokkal sincsenek kibékülve, így ha inkább egy számodra kellemesebb illattal lepnéd el a kertet, akkor jöhetnek az illóolajok! A citromfű illatát kifejezetten utálják a darazsak, nincs ez másképp a szegfűszeggel és a teafaolajjal sem!


4.    Fél citrom illatos szegfűszeggel

Ezeket az illatokat nem csak illóolajként alkalmazhatjuk, de beválthatunk egy ennél egyszerűbb módszert is, például egy citromot is felszeletelhetünk, amit megszórunk egy kis szegfűszeggel. Garantáltan beválik!

hirdetes


5.    Füstölők


A különböző füstölőkkel is kísérletezhetünk a darazsak eltávolítása terén, de maga a füst még nem űzi el őket, így itt is érdemes olyan illatot választani, ami taszítja őket.


6.    Kerüljük a sok parfümöt

Mivel a darazsak az édes illatokra jönnek, ezért ha sokat használsz a bőrödre, azzal nem csak az embereket varázsolod el, de a darazsak figyelmét is felkelted. Ha tudod, hogy olyan helyre mész, ahol előfordulhatnak darazsak, akkor inkább hagyd ki a parfümözést!

7.    Kerüljük a feltűnő és színes ruhákat

Tudjuk a nyár elmaradhatatlan a színes ruhadarabjaink nélkül, de azért ha egy botanikus kertbe látogatsz el, akkor inkább válassz olyan színű rihákat, amik kevésbé vonzzák a darazsakat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népviselet

Népviselet: A magyar népviselet alatt a paraszti társadalom öltözködési szokásait értjük.... Tovább

Dévaványai túzokdürgés

Dévaványai túzokdürgés: Igazi látványosság, melyet egyszer az életben érdemes látni.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek