hirdetes

Miért érdemes ellátogatnunk Debrecenbe? Mutatjuk!

S.N.

Debrecen Magyarország egyik legnagyobb területű és népességű települése, amely számos csodás dolgot rejt magában. A legtöbb látványosság mellett a városban még rengeteg színes kulturális programon is részt vehetsz, vagy akár eltölthetsz egy pihentető, kellemes hétvégét egy igazán különleges wellness hotelben. Mindenkinek érdemes élete során legalább egyszer ellátogatni ebbe a gyönyörű városba!

Debrecen látnivalói

Látnivalók – Debreceni Egyetem

Ebben a városban található, az ország egyik legszebb felsőoktatási intézménye, amelynek főépületéhez kötelesek vagyunk ellátogatni, ha Debrecenben járunk. Talán erre a legalkalmasabb időpont, egy melegebb időszak, amikor is már működik az egyetem előtt található páratlan szépségű, látványú hatalmas szökőkút is, de télies, havas időszakban is gyönyörű ez a régi épület. Emellett, ha lehetőségünk van arra, hogy belülről is megcsodáljuk, akkor mindenképpen érdemes bemenni, hiszen az épület nem csak kívülről, hanem belülről is csodás és érdekesség, hogy ebből kifolyólag régebben sok bált is rendeztek a főépületen belül.

hirdetes


Látnivalók – Református Kollégium

Már sokat elárulunk, ha megemlítjük, hogy ez a kollégium 2013 óta nemzeti emlékhelynek minősül, nem véletlenül. Az intézmény már 1538 óta működik és olyan nagy nevek nevelkedtek itt, mint például, Arany János, Kölcsey Ferenc és még nagyon sokan mások is. A látogatás során megtekinthetitek az állandó kiállításokat, ahol beleleshettek, hogy milyen is volt régebben a város, az épület és az akkori diákok életéről is szó esik. Emellett más kiállítások is szoktak lenni az épületben, amiket szintén érdemes lehet meglátogatni. A nagy népszerűségre való tekintettel a szombati napokon a csoportoknak már előre be kell regisztrálnia, hiszen annyian szeretnék megcsodálni az épületet.

hirdetes


Látnivalók – Református Nagytemplom

Szintén nemzeti emlékhely.Magyarország legnagyobb és egyben az egyik legszebb református temploma is. Itt került felolvasásra Kossuth által 1849-ben a Függetlenségi Nyilatkozat is. A templomban pedig megtekinthetitek az általa akkor használt széket is, amire ereklyeként tekintenek. A látogatás során érdemes felmenni a templom tornyába is, ahonnan pazar a kilátás. Az előtte levőtéren pedig érdemes sétára menni, mert az is gyönyörű szökőkutakkal díszített és időszakonként itt rendezik meg a vásárokat is, amire szintén érdemes ellátogatni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Habsburg ház

Habsburg ház: uralkodóház, mely az utolsó magyar királyt is adta. Őket a történelem Európa... Tovább

Dekoráció

Dekorációs ötletek, melyekkel szebbé teheted otthonod, lakásod és környezeted. Karácsonyi,... Tovább

Tovább a lexikonra