hirdetes

Friss kutatás: már tavaly decemberben jelen volt a koronavírus EURÓPÁBAN!

VN

Már korábban is sok olyan hipotézisről lehetett hallani, hogy nem 2020 elején jelent meg Európában a koronavírus, hanem sokkal hamarabb, de egészen eddig erre semmilyen bizonyítékot nem találtak, éppen ezért nem ez volt az elfogadott nézőpont. 

Koronavírus járvány kezdete Európában

2019 decemberében már Európában volt a koronavírus

Egy milánói kisfiú 2019 decemberi mintájában az új koronavírusra utaló bizonyítékot találtak- közölte az MTI. Miután egy vizsgálat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) bizonyítékát találta egy Milánó környékéről származó négyéves kisfiú 2019. december elejéről származó mintájában, amely egészen pontosan három hónappal korábbi annál, hogy az első koronavírusos esetet azonosították volna Olaszországban.

Kanyarót kerestek, koronavírust találtak

Kanadai és olasz tudósok 2019 szeptembere és 2020 februárja között 39 pacienstől vett garatmintát elemeztek. Egy négyéves kisfiú mintája pozitívnak mutatkozott. A fiú korábban nem utazott sehova az információk szerint - áll az amerikai járványügyi központ (CDC) által közölt tanulmányban. A fiú köhögött és náthás volt 2019. november 12-én. Mintát december 5-én, két héttel a tünetek jelentkezése után vettek tőle, hogy megállapítsák, kanyarója van-e.

hirdetes

Már ősszel megérkezhettet a vírus Európába

Ezen információk és más bizonyítékok alapján 2019 késő őszére helyezhető át a SARS-CoV-2 európai terjedésének kezdete - írják a kutatók. A felfedezés epidemiológiai szempontból nagyon fontos, mivel bővíti a szakértők tudását a fertőzés útjáról és időbeli terjedéséről. Hosszútávon a SARS-CoV-2 észrevétlen terjedése Észak-Olaszországban ha csak részben is, de magyarázatot adhat a koronavírus gyors terjedésére és pusztító hatására Lombardiában.

hirdetes

Megbízható az eredmény

Teljesen jogosan merül fel benned a kérdés, hogy vajon mennyire megbízhatóak ezek az adatok, ugyanis sokszor kerültünk már tévútra ilyen-olyan téves híresztelések miatt koronavírus ügyben, de nagyon úgy néz ki, hogy hihetünk ezeknek a kutatásoknak. Bár Olaszországban az első azonosított koronavírus-fertőzést a lombardiai Codogno városában azonosították 2020. február 21-én, több jel is utalt arra, hogy ennél már sokkal hamarabb is megjelent a vírus, csak erre még nem voltak bizonyítékok eddig. A friss tanulmány szerint a génszekvenálási eljárás egyértelműen mutatja, hogy valóban SARS-CoV-2 volt a tavaly decemberben levett mintában.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Visegrádi Fellegvár

Visegrádi Fellegvár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Weörös Sándor

Weörös Sándor: a 20. század első felének egyik legkiemelkedőbb író, költő alakja volt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld Technológia
X
Kövess minket facebookon!