hirdetes

Remek tavaszi kirándulóhely családoknak: Kerüljétek meg a különleges Deseda-tavat

VN

A Kaposvár határában meghúzódó Deseda-tó kevesebb fényt kap, mint kellene. A helyieken kívül alig ismerik, pedig tökéletes hely egy kis tavaszi napfürdőzésre, kinti feltöltődésre. Mivel az egész csak 8 kilométer, akár még körbe is kerülheted. Családosoknak is tökéletes úti cél! 

Deseda-tó tavasszal családoknak

Mit kell tudni a Deseda-tóról?

Ez Magyarország egyik legnagyobb mesterséges tava, amely Kaposvártól északra, Somogy megyében található. A tó a Deseda-patak felduzzasztásával jött létre, elsősorban ipari célokra, de ma már fontos rekreációs terület is, különösen a helyi lakosok és a turisták körében. Tudtad, hogy az az Év Kerékpárútja címet is megnyerte már? Akár körbe is lehet tekerni, de nemcsak a bringa kerekei gördülnek át a jól kialakított úton, hanem a babakocsi kerekei is. Rendszeresen járnak ide családi kirándulók is. A tó mintegy 8 kilométer hosszú, és területe körülbelül 3,5 négyzetkilométer. Ez teszi az egyik legnagyobb mesterséges tavává Magyarországon, amiért sokan szeretik az pedig az, hogy jól kialakított út veszi körül, természeti kincsei pedig csodásak.

Deseda-tó látnivalók gyerekekkel

A Deseda-tó és környéke számos szabadidős tevékenységre nyújt lehetőséget, mint például horgászat, kajakozás, vitorlázás, kerékpározás és túrázás. A tó körül kiépített kerékpárút és tanösvények is várják a látogatókat. Az éhes gyerkőcöket büfé sor is várja tó elején, de vannak gyerekbarát módon kialakított strandok, na meg persze játszóterek is, mert a folyamatos bringázás az néha unalmas…Hacsak nem találkoztok valamilyen különleges madárral, esetleg békával, mert bizony nagyon sok különleges élőlény él itt. A Deseda-tó környezete gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet. A terület részben természetvédelmi területnek is minősül, különös tekintettel a madárvilágra. A Deseda-tó partján számos piknikre alkalmas hely található, ahol a családok megpihenhetnek, élvezhetik a friss levegőt és a természetes környezetet, miközben együtt étkeznek.

hirdetes

Fekete István Látogatóközpont a Deseda-tó partján

Tudjátok, milyen csodás helyet rejt ennek a mesés tónak a partja? Egy nagyon különleges látogatóközpontot, melynek maga Fekete István a névadója. Hát nem remek? Nemcsak érdekes kiállítások, hanem egy izgalmas élménypark is van itt, amit imádni szoktak a gyerekek. Persze a kiállítások is nagyon jók, „Békalencse, vízipásztor, fakopács – a Deseda élővilága” és ehhez hasonló tárlatok vannak. Az egész családnak ajánljuk!

hirdetes

A Deseda-tó mellett Kaposvárt is érdemes felfedezni

A Deseda-tó nem messze Kaposvártól található. Somogy vármegye székhelye szintén különleges, megérdemel egy nap végi hatalmas sétát. A belváros XIX. és a XX. század fordulóján épült ki olyan formában, ahogyan ma is látható. Igazán különleges, több városdíjat is nyert már szecessziós épületei miatt. Ráadásul az a hír járja, hogy itt található az egész környék legjobb étterme, ami a kicsiknek a hatalmas elefánt szobor miatt a szülőknek pedig a minőségi, különleges ételek miatt szokott tetszeni. A Memoriae kaposvári étterem csupa jó értékelésekkel rendelkezik, érdemes megnézni, betérni ebédre vagy vacsorára, ja és van reggeli és terasz is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Salgótarján

Salgótarján: Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye... Tovább

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Sport Szórakozás Történelem