hirdetes

Visszatekintés Diana hercegnő esküvői ruhájára - a legikonikusabb ruha, amelyet egy királyi menyasszony viselt

ZH

1981. július 29-én Lady Diana Spencer Diana hercegnő lett az "évszázad esküvőjének" nevezett eseményen, amikor feleségül ment Károly herceghez (ma III. Károly király).

Diana esküvő

Ilyen volt Diana hercegné az esküvőjén

És bár más királyi menyasszonyok követték őt, egyikük sem tudta meghaladni nagy napjának hatását és kulturális jelentőségét, különösen ami az esküvői ruhája történelmi népszerűségét illeti.


Manapság a néhai hercegnő esküvői együttese minden idők legdivatosabb és legikonikusabb menyasszonyi megjelenéseként ismert, ezért úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet egy útmutatót adni, amely lebontja ennek a híres ruhának a legfontosabb részleteit. A ruhatervezőitől a színfalak mögött idézett idézetektől a viselt kiegészítőkről szóló információkig itt van minden, amit Diana hercegnő királyi és híres esküvői öltözékéről tudni kell.
 

Ha pedig Te is hercegnőnek szeretnéd érezni magad az esküvődön, akkor a tökéletes ruha mellé találd meg a tökéletes esküvői rendezvényhelyszínt is a Zsidai csoport kínálatóból!

Részletek Diana hercegnő esküvői ruhájáról

Miután a 20 éves Diana először megjelent egy 18 karátos ovális zafír és gyémánt eljegyzési gyűrűt viselve Károly herceg oldalán (a gyűrű most Katalin hercegnő ujján ül), ő lett az a lány, aki megragadta a világ legrátermettebb legényének szívét. Így aztán, amikor eljött az ideje, hogy végig haladjon az esküvői folyosón, nem volt meglepő, hogy világszerte több mint 750 millió ember figyelte az első televíziós királyi esküvőt.


Az emberek azonban mindennél jobban szerették volna megpillantani Lady Di félelmetes menyasszonyi ruháját (amely egy 25 méteres uszályt tartalmazott), amelyet az egykori férj-feleség páros, David és Elizabeth Emanuel készített. Miért? Nos, a selyem-taft alkotást kézzel hímezték gyöngyház flitterekkel és becslések szerint 10 000 gyöngyszemmel, amelyek mindegyikének megtervezése hónapokig tartott.

hirdetes


„Csodálatos volt, igazán könnyed. Az esküvői ruha elkészítésével kapcsolatban soha nem kaptunk különleges utasításokat. Ez egy kicsit növelte az egész mókáját, kalandossá tette” – mondta Elizabeth Emanuel a People-nek a híres hercegnővel való együttműködésről.
Sőt, teljes titokban megtervezték kinézetét (mint Sarah Burton Kate Middleton Alexander McQueen esküvői ruhájával), híres ügyfelüket "Deborah"-nak nevezték el, és biztonsági szolgálatot bíztak meg, hogy Di hercegnő dizájnját titokban tartsák.

hirdetes


Valójában egy nővérruha diszkréten készült Diana hercegnő királyi esküvőjére, arra az esetre, ha az eredeti vázlatok nyilvánosságra kerülnének. "Akkoriban azt akartuk, hogy a ruha meglepetés legyen" - mondta David a People-nek. "Nem próbáltuk ki Dianán. Soha nem is beszéltük meg. Biztosak akartunk lenni abban, hogy van valami, ami a saját lelki békénket szolgálta."


David korábban szintén nyitott az Express felé, hogy inspirálta Diana esküvői ruháját. "Azt szerettem volna, hogy a ruha azt tükrözze, hogy Lady Diana Spencer szerepében és walesi hercegnőként lép ki" - mondta. – A Szent Pál-székesegyház nagyon pompás volt.

"Az egész a drámáról szólt, és arról, hogy Diana mesebeli hercegnővé váljon" - mondta korábban a brit Vogue-nak. "A ruha a 80-as évek eleji stílusra jellemző volt – túlzó, romantikus, lenge –, de meg kellett csinálnunk, mert tudtuk, hogy be fog vonulni a történelembe."

Részletek Diana hercegnő esküvői kiegészítőiről


A lábbelijét illetően Clive Shilton királyi suszter megalkotta a hozzáillő cipőket, amelyekben a C és D betűk (találták Charles és Diana) gyöngybevonatú csipkevirágos rátétekkel.

Ezután kiegészítette híres együttesét a Spencer család tiarájával a 40 méter hosszú fátyla tetején, valamint egy lépcsőzetes csokor gardéniákból, stephanotisokból, fréziákból, orchideákból, gyöngyvirágból, Earl Mountbatten rózsákból (tisztelet Charles néhai nagybátyja előtt) , Lord Louis Mountbatten), borostyán, veronika és mirtusz (királyi esküvői hagyomány).

Hasonlóan Katalin, a walesi hercegnő hosszú ujjú csipkéjéhez, Sarah Burtonhoz, Diana hercegnő esküvői ruhája is ezer ütést váltott ki, és az első minta mindössze öt órával a királyi ceremónia után került egy áruházba. Nagy vállú ruhája továbbra is kiállja az idő próbáját, és inspirálja a menyasszonyokat és a királyi esküvői rajongókat egyaránt, szerte a világon.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapest

Budapest Magyarország fővárosa, mely Pestből és Budából áll.Lakossága nagyjából 1,7... Tovább

Rába

Rába: A nagy magyarországi folyók egyike. A Rába Magyarország 3. leghosszabb folyója, a Duna... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!