notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Diétás kókuszgolyó készítésének menete, diétás kókuszgolyó recept

hirdetes

Diétás kókuszgolyó készítése – Recept!

Sz.F.

Egy nagyon szuper receptet mutatok most meg nektek, cikkemből kiderül, hogyan készíthetsz diétás, mégis isteni finom retró kókuszgolyót! Nálam ott a helye a 10 kedvenc sütemény között, imádom! 

Készíts te is diétás kókuszgolyót

Gyerekkoromat juttatja eszembe a kókuszgolyó, mindig is odáig voltam érte. Sokszor kellett rám szólni, hogy azért adjak belőle másnak is, ez nem volt könnyű, a vége persze sírás lett, mert elvették. Most viszont már annyit ehetek belőle, amennyi jólesik, senki sem szólhat érte! Ennek egyrészt örülök, másrészt nem, mivel az eredeti kókuszgolyó sem tartozik a legjobb diétás ételek közé. 

Szerencsére az egyik közeli ismerősöm már jó ideje diétázik, ezért nagyon sok receptje van, meg is kérdeztem tőle, készített-e már diétás kókuszgolyót. A válasz igen volt, úgyhogy átugrottam hozzá, elkértem a receptet, majd elkészítettem otthon, magamnak. 

Elmondom a véleményemet a diétás kókuszgolyóról: ízben, állagban teljesen ugyanolyan, mint a nem diétás változat. Mondjuk mitől is lenne más, igazából csak cukor nincs benne, helyette viszont van édesítőszer, amit meg lehet szokni (én régen nagyon nem szerettem).

hirdetes
hirdetes

Most egyébként sima tejet használtam az elkészítéshez, de korábban kísérleteztem kicsit, és a legjobb változatban kecsketej szerepel. Most nem volt kéznél, a bolt pedig túl messze volt, szóval maradt a sima, tehéntej. 

Röviden elmondom, hogy készítettem el a kókuszgolyót: összekevertem a hozzávalókat, kitűnő állagú masszát gyúrtam, majd golyókat formáztam, és meghempergettem azokat a kókuszreszelékben. Ugye, nem hangzik túlságosan bonyolult műveletnek? Nem is az, mindenesetre a videóban megmutatom a pontos összetevőket, illetve azt is, hogyan készíthetitek el! Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá! 

Már az ősember is készített édes ételeket méz és liszt keverékéből, sőt az eljárás olyannyira népszerű volt, hogy barlangrajzokon is megörökítették. Ezután sokáig "csak" süteményeket készített az ember, a tésztát édesítette. A következő nagy áttörés 1502-ben történt, a csokoládépasztilla megjelenésével. Ezek még nagyon drágák voltak, így csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak. Később megjelentek a cukorpasztillák, melyek cukor vízben való feloldásával készítettek. Ma ezeket legtöbbször gyümölcsaromákkal kiegészítve árulják.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
49 661
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 973 694

Szótár

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Karácsonyi népszokások

Karácsonyi népszokások: A karácsonyi ünnepek kezdete november végére, december elejére esik.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Retró