hirdetes

Disney mesébe illő csodahelyek a világ körül, ez a valóság nem csak álom!

ZH

Sok hely van a világon, amelynek mesébe illő a szépsége! Kastélyok, hegyvidékek és eldugott erdei ösvények, ahol járva mi is egy tündérmesében érezhetjük magunkat. Tudtad, hogy a Disney mesék alkotói a varázslatos díszleteket sokszor valóságos helyszínek és épületek formájáról mintázták? Nézd meg azt a 7 ikonikus helyszínt, amelyekről egyből felismered a mesét!

Disney kastélyok

1.    Segovai Alcázar


Madridtól nem messze található a 19. századi Segovia, amelynek mór stílusú erődje fontos inspirációként szolgált a Disney alkotók számára. Felismered mely mesében látható ilyen fenyegető hangulatú, boszorkánysisak-tornyos épület?

Hogyha az 1937-es Hófehérke és a hét törpére tippeltél akkor teli találat!


2.    Neuschwanstein kastély

Nem csoda, hogy a világ egyik leghíresebb kastélya, amit II. Lajos bajor király építtetett a 19. században megragadta a Walt Disney fantáziáját is egy bajorországi utazás alkalmával. A hatalmas kastély, ami az ég felé nyúlik, nem másnak adott otthont a Disney mesékben, mint Csipkerózsikának, amit az 1959-es filmben fel is tűntetnek.


3.    Riquewihr

Riquewihr kisvárosa Kelet-Franciaországban található, amelynek szűk utcácskáin sétálva tényleg úgy érezhetjük magunkat, mint egy animációs filmben, hiszen a színes, favázas középkori házak és a macskaköves terek tökéletes alapanyagai lehetnek egy illusztrációnak. A város az elzászi szőlőültetvények között rejtőzik és Belle szegény vidéki városát mintázza az 1991-es Szépség és a Szörnyeteg című mesefilmben.

hirdetes


4.    Chillon vára

A hegyek árnyékában a Genfi-tó partján találhatjuk a Chateau de Chillon-t. A hely varázsa annyira nem evilági hatást kelt, hogy teljesen eltudjuk képzelni, hogy egyszer csak egy sellő úszik elő a vízből, és valószínűleg Walt Disney is pont így gondolta, hiszen az erődítmény mintájára alkotta meg Eric herceg kastélyát a Kis hableányban.


hirdetes


5.    Eilean Donan-i vár

A Stonehaven szikláin álló Dunnottar vár mellett, a 13. században azért építettek egy új várat, hogy az megvédje a vikingektől a skóciai Kintail vidéket. A környezetbeni szépség pedig egy merő inspirációt adott a Merida, a bátor című mesefilmhez, amely a középkorban játszódik egy képzeletbeli Skóciában.

6.    Bergen rakpart

Michael Giaimo a Jégvarázs művészeti igazgatója, a filmet előkészítve Norvégiába utazott, hogy inspirálódjon a vidék fagyos hangulatából, és ihletforrásokat keressen. A Balestrandban található Szent Olaf-templomról mintázták a mesebeli koronázási helyszínt, és még a mese kedvenc szereplője Olaf, is erről kapta a nevét. A mesében ispirálta még a készítőket az oslói Akershus erőd és a Bergen régi Hanza-rakpartja a Bryggen is.

7.    Café de la Paix

Na melyik kedvenc mesefilmed játszódik Párizsban? A párizsi nagy körútjuk során, az eldugott sikátorok, a háztetők és a főváros egyik legikonikusabb és legelegánsabb kávézója ihlette meg a készítőket az 1970-es Macskarisztokraták elkészítésében, amiben visszaköszön a Le Petit Café ás a Café de la Paix különleges megjelenése.


Neked melyik Disney helyszín a kedvenced?
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szentiványi alma

Szentiványi alma: Magyarországon a szentiványi alma korabeli elterjedtségére Lippay János óta... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Külföld Programajánló Szórakozás Utazás