hirdetes

DMX 50 éves korában halt meg!

Bettina

DMX 50 éves korában hagyta itt a földi életet. 

50 évesen meghalt DMX

Meghalt DMX. Polgári nevén Earl Simmons amerikai rapper, filmszínész volt, a rap zene egy ikonikus alakja. 

Az 50 éves rapper a múlt héten került kórházba kábítószer-túladagolás miatt, de több hír is megjelent arról, hogy szívrohama volt. A kórház is ezt jelölte meg a halála elsődleges okának. Az utóbbi napokban az orvosok nagyon sokat küzdöttek a rapper életéért, hogy segítsenek rajta, de sajnos már nem tudtak segíteni a zenészen. DMX elsősorban hip-hop előadóként vált híressé, legnagyobb slágerei között ott a Party Up (Up in Here), a Ruff Ryders' Anthem vagy a X Gon' Give It To Ya számok szerepelnek.

A zenész összesen -nyolc albumot adott ki, háromszor Grammy-díjra is jelölték, a szórakozóhelyek, rádiók mai napig szüntelen játszák a zenéit, fitalalok és idősebbek is világszerte rajonganak érte, sokak példaképe is a zenész! Aszínészként is ismertté vált rapper legismertebb filmje az Öld meg Rómeót! volt. DMX sajnos már nem előszőr nyúlt a tiltott szerekhez, mivel 14 éves kora óta drogproblémákkal küzdött, és ennek okán már többször börtönbe is került. A zenésznek 15 gyereke volt, akiket nagyon megvisel az apjuk elvesztése.

hirdetes

DMX megtért és lelkipásztornak állt

DMX úgy döntött 2009-ben, hogy prédikálni kezd, de emellett továbbra is a zenénél marad. Ez hatalmas visszhangot váltott ki, mivel a számaiban rengeteg vulgáris kirohanás, erőszakos szexualitást és fajgyűlöletet sugárzó motívum. Egyáltalán nem tudtak az emberek párhuzamot találni a kettő életforma mellet. Ez volt az oka annak, hogy DMX egy időre visszavonult a szerepléstől, hogy tanulmányozza a Bibliát. Szeretett volna szószékről prédikálni, de végül Mase ösztönzésére visszatért a raphez, és Isten hívására vár(t).

hirdetes

DMX azonban ekkor már igyekezett más formában vissza térni, éppen ezért írt egy dalt is, amiben már az Istenhez szólt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Csárdás

Csárdás: A csárdás egy hagyományos magyar néptánc fajta. Az elnevezés csárda szóból ered,... Tovább

Vereckei hágó

Vereckei hágó: A Vereckei-hágó az Északkeleti-Kárpátok egyik legfontosabb hágója.... Tovább

Tovább a lexikonra