notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Dobos torta


Dobos torta

 

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető maradjon. Ez teljes siker lett, mert mai napig is óriási elsimerésnek örvend ez az édesség.


címkék: Ételek
Kapcsolódó cikkek
Őszi termések

Kedvelt őszi termések, melyekkel különböző formákban találkozhatunk

Az ősz beköszöntével, ahogy a színes levelek beterítik a talajt, rengeteg sokrétűen használható termést van lehetőségünk összegyűjteni. Számos közülük bővelkedik...

Diétás süti receptek!

Íme a legjobb diétás édesség receptek!

Egy diéta alatt nagyon nehéz megállnia az embernek, hogy ne egyen, akár csak egy keveset is a kedvenc édességéből. Ilyenkor a legtöbb esetben pedig, inkább úgynevezett...

Bonbonier Csokoládé Manufaktúra Gasztronómiai Oscar díjat nyert

Világsiker: magyar kézművescsokoládé nyerte a Gasztronómiai Oscar Díjat

Újabb ok, hogy büszkék legyünk. A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra kézműves csokoládéja vitte el idén a csak Gasztronómiai Oscarként emlegetett Great Taste Awards egyik fődíját. 

furcsa magyar étkezési szokások

Étkezési szokásaink, amelyek miatt ferde szemmel néz ránk a világ

Mi sem egyértelműbb nekünk - magyar embereknek - hogy több fogásos ebédet fogyasztunk a déli órákban, vagy hogy éppen gyümölcslevest eszünk ebédre? Hogy a főtt ételekhez...

Fűszernövények tartósítása egyszerűen

Most tedd el a fűszernövényeket télire! Mutatunk 5 szuper tartósítási módszert!

A jó háziasszonyok, ügyes szakácsok tudják, hogy a jól elkészített ételek esszenciáját a jó alapanyagok és a megfelelően összeválogat fűszerek ízkombinációja,...

Egyszerű zserbó recept

A nagy klasszikus újratöltve: zserbó, gyorsan, egyszerűen, bögrés változatban

Nekem egyik kedvenc süteményem a zserbó, abból is az az igazi nagymamám felé, tudjátok, amibe saját, házi lekvár kerül, a dió a fa alól van, kézzel törve, majd darálva, azon...

10 leghasznosabb konyhai praktika nagymamámtól

10 konyhai trükk, amit nagymamámtól tanultam

Csúcsmodern konyhai eszközök, új modern eljárások ide, vagy oda. Még mindig nagymamám süt, főz a legjobban, a régi hagyományos technikáival és eszközeivel. És ő...

Paprikás ételek

10 világhírű magyar étel, aminek a paprika a titka!

Kevés olyan jellegzetesen magyar ételt lehetne felsorolni, amelyek elengedhetetlen hozzávalói között nem szerepel a paprika. A paprika nem egyszerű fűszer a magyar konyhában, hanem...

Érdekességek a lecsóról

Lecsó recept minden magyarnak!

Szerintem nincs olyan ember, aki nem szereti a lecsót, nekünk a legnagyobb kedvencünk, főleg nyáron, bográcsban, egyenesen imádom! Honnan ered ez az étel, mikor jelent meg nálunk,...

Magyar desszertek bemutatása

Ezek Magyarország világhíressé vált desszertjei! – Melyik a kedvenced?

Ahogy a környező európai országoknak, úgy Magyarországnak is megvannak a finomabbnál finomabb desszertjei. Legyen szó tortákról, süteményekről vagy akár tésztákról,...

Klasszikus palócleves receptje

A legfinomabb palócleves: íme a hagyományos palócleves receptje

A magyaros ízek szerelmesei nem hagyhatják ki ezt a megannyi érékes, és finom hozzávalóból álló laktató levest, ami kicsit hasonlít a gulyásleveshez, de jóval savanykásabb...

Lehet hogy magyar eredetű a croissant

Még az is lehet, hogy magyar eredetű a legendás francia croissant?

Az egyik leghíresebb, nemzetközileg ismert francia finomság a croissant, ami lehet, hogy igazából nem is annyira francia eredetű? Sőt még az is lehet, hogy a croissant...