notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Dobos torta


Dobos torta

 

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető maradjon. Ez teljes siker lett, mert mai napig is óriási elsimerésnek örvend ez az édesség.

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 5.0


címkék: Ételek
Kapcsolódó cikkek
A rizskoch receptje

Így készül a hamisítatlan, isteni finom rizskoch!

Rizsko(c)h, rizsfelfújt, sült rizs, tojásos édes rizs, vagy csak simán rizskó? Akármilyen néven is ismered, ha szereted, ne hanyagold és készítsd el saját magad, mutatom, hogyan! 

Szaloncukor régen

Ezeket imádtuk régen – Retró szaloncukorválaszték

Régen minden házban ott voltak a szaloncukrok, az ismerőseimnél és nálunk is az volt a szokás, hogy a karácsonyfa ágait ezekkel díszítettük, kiettük a tartalmát, a csomagolás...

10 csapatépítő játék, amit tényleg érdemes kipróbálni

10 kreatív csapatépítő játék, amit érdemes kipróbálni

A csapatépítő tréningeken megrendezett játékok segíthetnek összekovácsolni egy kisebb cég vagy egy egész céges osztály tagjait. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi mindenben...

Márton nap hagyományai, Magyarország és Márton nap

Márton nap Magyarországon

Szent Márton napján (röviden csak Márton nap – november 11.) Magyarországon az új boroké és a libáké a főszerep. A tavasszal, illetve a nyár elején kikelt libák...

Így készül a tökéletes piskótatekercs

Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse – RECEPT!

Nagyanyáink még tudták, hogy hogyan készülnek a jobbnál jobb sütemények, ők képesek voltak arra, hogy tökéletes piskótatekercset készítsenek, nézzük, hogy csinálták,...

Ismerd meg te is a legjobb pacalpörkölt receptjét

Megmutatjuk nektek a tökéletes pacalpörkölt receptjét

A pacalpörkölt tipikusan az az étel, amit vagy szeretnek az emberek, vagy nem, nincs olyan, hogy kicsit szeretem, kicsit nem. Én például imádom, nem is tudnék élni pacal nélkül, a...

Hoppá! Mégsem veszélyes a vörös hús?

Hoppá! Mégsem veszélyes a vörös hús?

Kétségbe vonja a vörös hús veszélyességét egy új tanulmány, amely arról szól, hogy értelmetlen visszafogni a vörös húsok fogyasztását. A WHO rákkutató központjának...

Szuper élmény próbáld ki

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik...

Nagy melegben könnyebben megbetegedhetünk az ételektől

Nagy melegben könnyebben megbetegedhetünk az ételektől

Fokozott figyelmet igényelnek az élelmiszerek a nyári melegben – hívta fel a figyelmet a Nébih. A hivatal arra figyelmeztet, hogy csak megbízható helyről szerezzük be az...

Szilvás gombóc recepttel

Szilvás gombóc recepttel

Nagyon szerettem régen, és még ma is imádom, ez már egy örök szerelem marad! Ismerjétek meg cikkünkből a tökéletes szilvás gombóc receptjét! 

Hasznos dolgok a sparhelt használatához

Nagyszüleink féltve őrzött kincsének titka – Így használd a sparheltet!

Sok háztartás egyik legértékesebb kincse az a receptkönyv, amit a nagymama (vagy a dédmama) írt saját kezével, több évtizednyi páratlan szakácsmesterséget összegyűjtve ezzel....

Bográcsban készíthetitek el a legjobb hajdúsági ételeket!

Hagyományos hajdúsági bográcsételek, amiket meg kell kóstolni!

Egyre jobb idő van szerencsére, így végre kimozdulhatunk a szabadba, és előkerülhetnek a bográcskellékek is! Éppen ezért most megmutatom nektek a legjobb hajdúsági hagyományos...