Dobos torta

 

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető maradjon. Ez teljes siker lett, mert mai napig is óriási elsimerésnek örvend ez az édesség.


címkék: Ételek
Kapcsolódó cikkek
fonott kalács

A tökéletes húsvéti fonott kalács receptje

A húsvéti fonott kalács, amelyet egyes kultúrákban "Babka" vagy "Paska" néven is ismernek, egy hagyományos foszlós kalács, amelyet a húsvéti időszakban...

Mókaliget mókuspark Budapesten

Ingyenes Mókuspark nyílt Budapesten- a története is különlegesen szívmelengető

Mókaliget néven nyitottak egy ingyenes mókus-, illetve madárparkot Budapest IV. kerületében. Hát kell ennél jobb tavaszváró hír? Ugye ti is felfedezitek majd a parkot, és...

Hagyományos húsvéti receptek

Magyar húsvéti receptek

Húsvétkor mindig megtelnek az asztalok mindenféle hagyományos finomsággal. Az illatos sonkától kezdve a tojásokon keresztül az ízletesebbnél ízletesebb desszertekig, a húsvét...

Egyszerű tojásfestés

Tojásfestés egyszerűen: 5 zöldség, amivel tojást tudsz festeni

Ti is készülnétek festett tojással a locsolók számára Húsvétra? Válaszd a környezetbarát megoldást és próbáld ki a zöldségekkel való tojásfestést. Nem kell a műanyag...

babka recept

Babka, avagy a csokoládés jeruzsálemi kalács

A babka a közel-keleti gasztronómia egy fontos szereplője, amely látványos fonási technikájának köszönhetően vált világhírűvé. A csodaszép péksütemény csupa csoki, amit...

húsvéti menü - húsvéti őzgerinc recept

Különleges recept az ünnepekre – Húsvéti őzgerinc

Idén feldobnád a húsvéti menüt valamilyen különlegességgel? Persze nincs Húsvét tojás és sonka nélkül, ezért a következő recept, amit hoztam Nektek természetesen...

Medvehagymás pogácsa, ahogyan a nagyi készítette

Isteni finom: medvehagymás pogácsa

Hagyományos medvehagymás pogácsa recept, egyenesen nagymamáinktól. Itt a medvehagyma szezon, így érdemes kipróbálnunk, ezt az isteni finom pogácsa receptet!

Így készül a kakaós csiga

Készítsünk házi kakaós csigát - RECEPT!

Csokoládés kakaóörvény, kövér tészta és egy csipetnyi porcukor – ez a kakaós csiga, minden magyar gyerekkori kedvence. Mostani cikkemben megmutatom nektek, hogyan...

pastel de nata

A világ legfinomabb süteménye, a portugálok büszkesége; Pastel de Nata – Ezzel a recepttel Te is elkészítheted!

Nem véletlenül hívhatnánk a világ legfinomabb süteményének a Pastel de Nata-t, hiszen a leveles tészta rétegek valami istenien finom vanília krémet rejtenek, amibe ha...

zöldborsó pesto

Házi zöldborsó pesto recept – Az igazi tavaszi ízekhez

A március mindig valami új kezdete, közeleg a megváltó tavasz és vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk....

a méz 10 pozitív hatása

10 ok, amiért neked is mézet kell fogyasztanod: a méz 10 pozitív hatása

Magyarország egyik legnagyobb természeti kincse a méz, de tudtad, hogy nem csak nagyon jó cukoralternatíva a teába, hanem számos pozitív hatása is van? Az emberek már 10-15.000...

Élesztő felhasználásának 6 módja

Mit kezdjek a kimaradt élesztővel? Az élesztő 5+1 felhasználási módja

Most, hogy mindenki betárazott élesztőből, de sokan nem tudták felhasználni akkora mennyiségben, mint amekkora mennyiségben beszerezték, ideje, hogy elkezdjünk azon gondolkodni,...