Dobos torta
Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető maradjon. Ez teljes siker lett, mert mai napig is óriási elsimerésnek örvend ez az édesség.

Egyszerű, de nagyszerű: elronthatatlan habos isler recept
Kezdésnek egy személyes történettel nyitnék, Szolnok mellett nőttem fel, ami, utóbb kiderült, a habos isler őshazája. Számomra teljesen természetes dolog, hogy az islerben hab...

Magyar finomság – Eszterházy szelet nagymamám konyhájából
Az Eszterházy torta eredetéről rengeteg történet kering, mégis nevét Eszterházy Pál Antalról kapta.

Nagyszüleink féltve őrzött kincsének titka – Így használd a sparheltet!
Sok háztartás egyik legértékesebb kincse az a receptkönyv, amit a nagymama (vagy a dédmama) írt saját kezével, több évtizednyi páratlan szakácsmesterséget összegyűjtve ezzel....

Disznósajt készítése házilag
Van, aki szereti, és van, aki undorodik tőle, egy azonban biztos: a disznósajt Magyarország részévé vált az idők során! Most bemutatjuk nektek ezt az igazi falusi finomságot,...

Készítsd el Te is ezt az isteni kürtöskalácsot otthonodban!
A kürtöskalács az egyik legkedveltebb magyar süteményünk, mely nem csak hazánkhoz, de ugyanennyire Erdélyhez, illetve Székelyföldhöz is köthető. Mostani cikkemben elárulom,...

Kókuszos citromos pöfeteg recept: Az új karácsonyi kedvencünk
Ez a kókuszos citromos pöfeteg receptje garantáltan az új kedvencévé válik az ünnepi sütik között. Egyszerű elkészítése és kifinomult ízvilága miatt ideális választás...

Év Bejglije 2023: Ezek a cukrászdák kaptak elismerést!
Az Év Bejglije verseny 2023 győzteseinek kihirdetése izgalmas pillanatokat hozott a cukrászat világában. A hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriákban...

Mit tegyünk, ha túl sóztuk az ételt? – Ezzel az 5 módszerrel mentheted meg a vacsorát!
Ha már közeleg a szerelmesek napja, akkor érdemes erről is beszélnünk, ugyanis egy régi magyar mondás szerint az sózza túl az ételt, aki szerelmes. De mit tehetünk, ha túl...

Utolsó pillanatos ajándék ötlet – DIY forralt bor fűszer csomag
Ez a sajátkezűleg összeállított fűszerek a tökéletes módja annak, hogy az utolsó pillanatban is ötletes ajándékkal rukkoljunk elő, és ráadásul mindenki imádni fogja!

Egyszerű mégis látványos – Csokoládé fenyőtoboz recept
Ezek a csokoládé fenyőtobozok gyönyörű, őszi és karácsonyi asztaldíszek lehetnek, amiket ráadásul meg is lehet enni. Karácsonyi sütemények, nasik és kekszek. Ezek soha nem...

Sütiformák otthoni kellékekből – Mutatjuk mit használhatsz pogácsaszaggató helyett!
Sokunkkal előfordult már, hogy minden készen állt egy-egy sütemény elkészítésére, azonban már a szaggatásnál tűnik fel, hogy fogytán vagyunk a sütiformáknak, mert...

Tiroli rétes: az igazi családi kedvenc téli napokon
A hideg téli estéken a családunk örömmel üdvözli a könnyen elkészíthető és ínycsiklandó tiroli rétest, melynek különleges aromája és íze magával ragad minket, és az...