Dobos torta

 

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. Amikor 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető maradjon. Ez teljes siker lett, mert mai napig is óriási elsimerésnek örvend ez az édesség.


címkék: Ételek
Kapcsolódó cikkek
Nápolyi készítése házilag 5 egyszerű lépésben

Gyerekkorunk nagy kedvence: retro házi nápolyi recept, ami jobb mint a bolti

Gyerekkorunkban ezzel tömtük a fejünket időnk nagy részében, kimérve lehetett kapni szinte minden sarki boltban, különböző ízekben. Ha látok ilyen kimérős nápolyit még a mai...

legjobb magyar cukrászdák

Kóstold meg Magyarország legfinomabb süteményeit! – Lista a legjobb hazai cukrászdákról

Ki ne szeretné a finom falatokat, főleg ha édességről van szó! A magyarok is egyre jobban jeleskednek a gasztronómiai forradalmakban és ez a cukrászműhelyek tevékenységén is...

nyári gyümölcsök

Ez a 4 legegészségesebb nyári zöldség és gyümölcs – Ezekkel pótold a vitamint!

Nyáron se felejtsd el a megfelelő vitaminpótlást, szerencsére nyáron ezt gyümölcsökkel is megtehetjük nem kell egyből a tablettákhoz nyúlnunk. A nyár első napsugarait már...

kovászos uborka recept

Ettől lesz tökéletes a házi kovászos uborka – Csupán 4 napra van szükséged!

A kovászos uborkák ideje eljött, de mitől is lesz összhangban a ropogósság és a kellemes savanyú ízvilág? Ha ezt a módszert választod, akkor 4 nap alatt tökéletes lesz a...

Hosszú Katinka éttermet nyit

Hosszú Katinka éttermet nyit! – Ilyen ételek szerepelnek majd a menüben

Már lehet, hogy hallottál róla, hogy Hosszú Katinka is beáll a vendéglátósok sorába, és hamarosan megnyitja új éttermét. Június 9-én tartanak is egy sajtó eseményt, ahol az...

Mennyei hűsítő tejfölös cseresznyeleves

Mennyei hűsítő tejfölös cseresznyeleves nagymamám kockásfüzetéből

Ti átfordítottátok már a naptárat? Bizony itt az idő egy hatalmas üdvözlést kiáltani a nyár irányába. Ennek a jeles alkalomnak a kapcsán pedig fel is kellett lapoznom...

Magyarország legjobb éttermei

Díjazták Magyarország legjobb éttermeit! – Rácz Jenő étterme az első helyen

Rácz Jenő étterme a Rumour nyerhette meg idén a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismerésének számító díjat, az Audi – Dining Guide Év Étterme rangot. A...

lekvárfőzés

A tökéletes lekvár titka – Sztárséfek árulták el az aranyszabályokat

Mindenkivel előfordult már, hogy egy vékony határvonal választotta el a katasztrófát és a sikertől, és a mi a lekvárokat illeti ez gyakran megesik. Hiába áll csak pár...

ínycsiklandó epres túrógombóc recept, jobb mint az eredeti

Kedvenc túrógombócunk egy kicsit új köntösben: ínycsiklandó epres túrógombóc recept!

Itt az eperszezon végre! Ilyenkor nálunk minden az eperről szól, minden étkezés alkalmával valamilyen formában előkerül az eper, megpróbáljuk valahogyan minden ételbe...

4 receptötlet pitypangból

Ennyi mindenre jó a gyermekláncfű: pitypangszörp, pitypangméz, pitypanglekvár, és pitypang pesto (RECEPT)

Kimentem az udvarra, és minden telis-tele van pitypanggal, vagy másnéven gyermekláncfűvel. Én szeretem, mert szerintem legalább egy kis színt ad tavasszal a pázsitnak, de sokak...

Mákos lütyü recept

Mákos lütyü recept – Ha valami egyszerű, de különleges receptet keresel!

Meglepnéd a családot valamilyen különleges nevű étellel? Nem kell a legbonyolultabb ételt elkészítened, hogy valami újdonságot tegyél le az asztalra, a mákos lütyü...

növényvédőszeres zöldségek helyett inkább bio

Ezek lettek idén a legszennyezettebb zöldségek és gyümölcsök! Itt a hivatalos lista!

Veled is előfordult már, hogy megvásároltál a boltban egy zöldséget vagy egy gyümölcsöt, hazavitted és aztán tisztítás nélkül raktad a helyére, később pedig már nem...