hirdetes

10 dolog, amit nem veszek, és nemcsak egészségesebb vagyok, hanem spórolok is

VN
Egészséges élelmiszerek olcsón

#6. Mirelit készételek

Rendszerint drágák, és tele vannak mesterséges adalékanyagokkal. A legrosszabb az egészben, hogy sokan csak azért vesznek ilyet, mert hátha egyszer kelleni fog. Márpedig, ha megveszed, és van otthon, akkor kelleni is fog! Ne legyen otthon, és akkor nem kell! Hidd el, nem lesz akkora gond, hogy ne bírnád ki egy csomag gyorsfagyasztott csirkemell nuggets nélkül, még a legnagyobb pandémia idejében is tudtunk friss alapanyagokat beszerezni!

#7. Cukros joghurtok, pudingok

A joghurtok nagyon becsapósak, egészségesnek tűnnek, hiszen gyümölcsös képek vannak rajta, de pontosan annyi gyümölcsöt láttak ezek, mint a dobozos gyümölcslevek. Én helyette egy nagy adag natúrjoghurtot szoktam venni és ezt ízesítem friss gyümölcsökkel, esetleg nyárról maradt fagyasztott bogyós gyümölcsökkel. 

hirdetes

#8. Chips és egyéb snackek

Ezeket a chips, ropi, mogyoró snacekek általában csak azért vesszük, hogy legyen otthon, ha vendég jön, de valahogy akkor is elfogynak, ha nem jön senki. Ne készülj előre arra, hogy mi van ha. Ha vendég jön úgy is előre bejelentkezik, és tudsz készülni valami egészségesebb alternatívával!

hirdetes

#9. Kakaó, jeges kávé

A kényelmi termékek tipikus esete, amikor igazából elmondani sem tudjuk, hogy miért csináljuk. Sokkal olcsóbb és egészségesebb lenne otthon kakaót készíteni, vagy kávét főzni, mégis megvesszük. Csupán egy kis önuralom kell hozzá, hogy megkíméld magad sok kisebb kiadástól, és cukorbeviteltől! Helyette inkább készítsd el otthon a kávét és kakaót, zsírszegény kakaóból, cukor nélkül!

#10. Csoki szeletek

Nem kell minden jótól megvonni magadat, nem azt mondom, hogy ne vegyél csokit, inkább azt, hogy kerüld el az impulzusvásárlást. Semmi szükség arra, hogy a kassza mellett kipakolt csokikat dobáld a vásárolt áruk közé, inkább vegyél egy tábla minőségű, magas kakaó tartalmú csokit, árban is jobban megéri, és egészségesebb is! 

+1. Nejlonzacskó

Igen „csak” pár tíz forint, de sok pár tíz forint, az már sok forint, arról nem is beszélve, hogy mennyi pazarlás. Mindig viszek magammal vászon táskát, zöldséges hálókat, és olyan dolgokat, amibe pakolni tudok, hogy ne kelljen a kasszánál zacskót vennem. A is jó megoldás, hogyha azt viszed magaddal, amit előzőleg vettél, csak ne hagyd otthon! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Színes Tv

Színes Tv: magyar találmány. A színes televíziót az USA-ban az 1950-es években vezették be.... Tovább

Mátai Ménes

 A Mátai Ménes közel 270 lovával Magyarország egyik jelentős lótenyésztő központja.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia