hirdetes

Dolgok, amiket a fiatalok nem érthetnek, egy bizonyos kor felett viszont nosztalgikus emlékeket idéznek

VN

Idővel sok minden változik. Bár a lényeges dolgok a régiek maradnak, vannak dolgok, amik teljesen megváltoznak. Így bizony sok-sok olyan dolog is, van, amit a legfiatalabb generáció nem ért, de a kicsit korábban születettek tökéletes át tudnak érezni még a mai nap is, bár nekik sem része már az életüknek. Lássunk most néhány ilyen régi dolgot!

Dolgok, amiket a fiatalok nem érthetnek

Okostelefonok nélkül is beszélni

Élet okostelefon nélkül? Egy 2000 után születettnek már elmagyrázni is nehéz, hogy hogyan működött annak idején egy olyan világ, amikor még nem volt egy zsebünkben praktikusan tárolható kis téglalap, amiben gyakorlatilag hordozni lehet az egész világot, minden lényeges információt, és dolgot, ami csak kell. A pénztárcánkat, az adatainkat, a térképet, a zenéket, a fényképezőt, a munkaeszközünket, és sokáig lehetne még sorolni a dolgokat. De mi volt akkor előtte? Ebben az időben sokszor a klasszikus utcai telefonfülke volt az egyetlen lehetőség a kapcsolattartásra, ha elhagytad az otthonodat, ehhez pedig legalább egy zsák apró kellett. Bizony, nem tudtad tárcsázni a világ másik végétől is az ismerősödet egyetlen mozdulattal. Jó esetben sikerült a hívás, pechesebb alkalmakkor a készülék benyelte az összes pénzed és meg se makkant, és még csak visszahívni sem tudtak, ha valami lényeges infó éppen elmaradt. Az otthoni tekerős sem volt ennél sokkal jobb…

hirdetes

GPS nélkül közlekedni

Ma már hozzá vagyunk szokva, hogy egy bájos hang jelzi: 500 méter múlva forduljon balra, sőt még azt is, hogy rendőrségi ellenőrzés várható. Ülni a Trabi hátsó ülésén, és izgulni, hogy anyukád a térképet szorongatva próbálja megmagyarázni a helyes irányt, apukád meg idegeskedve tekeri a kormányt, érzi, hogy most eltévedtetek, aztán az ablakot letekerve csak leszólítanak valakit, hogy mondja már meg merre kell kanyarodni.  

Zeneszóért igazi csata

Benyomni a kedvenc zenédet a YouTube-on vagy Spotifyon, vagy kitartóan ülni a rádió előtt, hogy meghalld a kedvenc számodat és végre felvehesd kazettára, majd halálra hallgasd és tekercselhesd? Hát melyik a jobb móka? Micsoda szerencse, hogy volt a heti rádióújság, ami segített eligazodni a heti rádió és tv adások világában. Ha valami be volt karikázva, azt nézni kellett, az egész családnak, akkor nem szabadott se hangoskodni, se mást csinálni, mert megállítani, visszatekerni, az interneten visszanézni nem lehetett!

hirdetes

Szelfi minden mennyiségben

„Lövök egy szelfit indulás előtt az Instára, meg még egyet, mert nem sikerült annyira, aztán jöhetnek a szerkesztő programok, meg a többi képek….” Régen ez sem így volt. ám, egy-két kép igazi kincset ért, és csak a legfontosabb események alkalmával készültek, méghozzá emlék gyanánt, a tekercs képet leadva pedig hosszú napokat, heteket kellett várni az eredményre, és akármennyire hülye fejet is vágott bárki, vagy lettek rosszak a fények, újra csinálni már nem lehetett!
 

Magadra ismertél? Akkor ezeket a képeket is imádni fogod! Lapozzd végig a galériánkat! Utána pedig szavazz is!

 

Szerinted jobb volt az élet ezekkel a régi dolgokkal, vagy inkább a modern technológiával jobb?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Túró Rudi

Túró Rudi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokak kedvence ez a kakaós masszával... Tovább

Sziklakórház Múzeum Atombunker

Sziklakórház Múzeum Atombunker: A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!