notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Micsoda találmány! Ez a szívószál kimutatja, ha drogot tettek az italodba! Köszönet a három lánynak!

Három lány feltalálta a szívószálat, ami kimutatja, ha drogot tettek az italodba!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Három középiskolás lány egy hihetetlen találmányt alkotott egy egyszerű tanórán: feltaláltak egy szívószálat, ami kimutatja, ha drogot tettek az italodba, jöjjenek a részletek! 

Ez a találmány kimutatja, ha drogot tettek az italodba!

A randevúk során történő erőszak a modern kor egyik legsúlyosabb problémája, azonban három középiskolás diáklány egy meglehetősen egyszerűnek tűnő megoldást eszelt ki rá, méghozzá egy szívószál formájában.

 

Victoria Roca, Susanna Cappello, és Carolina Baigorri a Miami-i Gulliver Preparatory School diákjai. A lányok egy vállalatismereti órán feltaláltak egy egyedi szívószálat, amelyet ha egy italba helyeznek, megváltozik a színe, amennyiben az valamilyen kábítószert tartalmaz, használója így elkerülheti az italába csempészett partidrogokat.

 

"Mivel mi is fiatal lányok vagyunk, úgy érzem, ez egy olyan probléma, amiről gyakran hallunk, főleg mióta középiskolások vagyunk" - mondta Baigorri az Insane Editionnek. Az Igazságügyi Statisztikai Hivatal (Bureau of Justice Statistics) szerint a randevúkon történő erőszakos esetek a leggyakoribbak az ilyen incidensek közül. Ezek az esetek általában az olyan középiskolás diákokkal történnek, akik alkohol, vagy kábítószerek hatása alatt állnak, a 16-34 év közöttiek az egyik legveszélyeztetettebb korcsoport.

hirdetes

 

A forradalmi szívószál képes kimutatni a leggyakrabban használt partidrogokat (azok hatóanyagai alapján), amivel a gyanútlan fiatalokat szokták elkábítani - ilyen például a "roofie" (flunitrazepám), a "gina" (gamma-hidroxibutirát), vagy a ketamin, a lányok továbbá szeretnék környezetbaráttá alakítani találmányukat. "Tudjuk, hogy ez nem megoldás, hiszen nem vet véget a nemi erőszaknak, de reméltük, hogy csökkenthetjük az erőszakos esetek, illetve az olyan veszélyes helyzetek számát, amelyekbe a kábítószerek miatt kerülhet az ember" - mondta Baigorri.

hirdetes

 

A lányok feltaláltak egy szívószálat, ami képes kimutatni, ha egy italban jelen van a leggyakoribb partidrogok valamelyike, amivel a gyanútlan áldozatokat szokták elkábítani. Amikor a szívószál kábítószert észlel, a vége kék színűvé változik. "Tudjuk, hogy ez nem megoldás, hiszen nem vet véget a dolgoknak, de reméltük, hogy csökkenthetjük az erőszakos esetek, illetve az olyan veszélyes helyzetek számát, amelyekbe a kábítószerek miatt kerülhet az ember" - mondta Baigorri. Íme, a lányok bemutatója zseniális találmányukról:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
145 761
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 807 768
Közösség
hirdetes

Szótár

Ipoly

Ipoly: A nagy magyarországi folyók egyike. Az Ipoly egy folyó Szlovákiában és Magyarországon,... Tovább

Húsvéti locsolóversek

Húsvéti locsolóversek: Mindenki ismeri a locsolóverseket. Aki nem tud, az hallott már eleget.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek