hirdetes

Leteszteltük az 1000 Ft-os hajót, amivel be lehet járni az egész Dunakanyart- tudnivalók, tapasztalatok

VN

Korábban írtunk nektek róla, hogy idén is újraindul egy szuper kedvezményezés a Mahart jóvoltából: egy 1000 Ft-os napijegy váltás. Tavaly már voltunk egy ilyen körön, de elmentünk idén is, mondanánk, hogy azért, hogy leteszteljük, hogyan is működik a járványban, de inkább csak azért, mert nagyon jó élmény. Menjetek ti is!

1000 Ft-os Dunakanyar hajó

Mi ez az egész? - Mindent az 1000 Ft-os Dunakanyar napijegyről

„Járataink a dunakanyari településeket kötik össze, ahol utasaink bármikor leszállhatnak, megismerhetik a településeket, túrázhatnak vagy akár kerékpározhatnak, majd a következő járatokkal folytathatják tovább a hajózást az adott napon belül. Hajóra fel!”- olvasható a Mahart oldalán. Az egész lényege, hogy váltasz egy 1000 Ft-os napijegyet, amit a kiírás szerint a pénztárakban lehet megtenni, és ezzel egész nap annyit hajózol amennyit csak szeretnél, a menetrend szerint induló hajókon.  A hajó szinte az összes Dunakanyarban található települést érinti, többféle útvonal is van. Mi például többet is kombináltunk. Elmentünk Nagymarosba vonattal Pestről, onnan Zebegénybe hajóval, ott kicsit szétnéztünk, és egy későbbi járattal Esztergomba indultunk el. Az egésznek az a lényege, hogy arra a hajóra szállunk, amelyikre csak kedvünk tartja. Ja igen, sokakat érdekelhet, nem kell védettségi igazolvány, de a belső tereken kötelező a maszkhasználat!

hirdetes

Kombinált Dunakanyar napijegy

hirdetes

Mi nem egészen ezt a jegyet vettük, hanem még egy ennél is sokkal jobbat, kombinált Dunakanyar napijegyet a MÁV applikációban, ami jó az össze itt közlekedő vonatra, az érintett HÉV járatokra, és a hajókra is. Ennek ára 26 év alatt: 1500, e felett 2000 Ft. Tekintve, hogy Budapestről a vonatjegy odavissza is hasonló költségeket rúg, abszolút megéri. És a legjobb az egészben, hogy ezzel a jeggyel bármelyik itt közlekedő vonatra, illetve hajóra felszállhatsz korlátlanul. Mi például eredetileg Zebegényből indultunk volna haza Budapestre, de napközben úgy döntöttünk, hogy még Esztergomba is elhajózunk, és semmiféle fejtörést nem okozott, hogy honnan szól a jegyünk, mert ez bárhonnan jó. Bújtuk a hajó menetrendet, a vonatét, és matekoztunk, hogy mikor mivel honn, igazi élmény volt, persze előre meg is lehet tervezni. Jegyez a pénztárban és a MÁV applikációban lehet venni. Mi az applikációt választottuk, ott a bal felső sarokban a hamburger menüre kattintva a térségi és városi jegyek menüpontban kell kiválasztani az utazási típusánál a jegy opciót, majd a jegyfatánál a Dunakanyar napijegyet. A pénztárakban pedig a Dunakanyar napijegyet kell kérni. A hajóra biciklit is fel lehet vinni, ehhez 500 Ft-os biciklijegy kell.

Nincsenek sokan a hajón, mikor érdemes menni, milyen programokat érdemes szervezni, pontosan hogyan közlekedik? Lapozz és mutatunk hasznos tanácsokat és a menetrendet is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar nyelv

Magyar nyelv: legnehezebb  a világon. A magyar nyelv az uráli nyelvcsalád tagja, a finnugor... Tovább

Alföldi kamillavirágzat

Alföldi kamillavirágzat: Hungarikum. Magyarországon a kamillát, mint gyógynövényt, először... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!