hirdetes

A legendás kettős naplemente: a Dunakanyarban látható az ország legszebb naplementéje

VN

Ugye nemcsak engem varázsolnak el teljesen a késő nyári esték csodás színi előadásai? A lemenő nap fényei minden nap különböző meleg színekbe öltöztetik be az eget. Már itthonról nézve is varázslatos, hát, még ha felkeressük az ország legkülönlegesebb naplementenézős helyét a Dunakanyarban! 

Dunakanyar naplementenéző helyek

Kettős naplemente a Dunakanyarban

Minden bizonnyal én vagyok nagyon elfogult a Dunakanyar szépségét illetően. A természet igazán varázslatosat alkotott, amikor a környéket formázta. De nemcsak a természet, a csillogóan fodrozódó folyó kanyarulata körül elhelyezkedő lankák csodaszépek, hanem a Dunakanyarban fekvő bájos kis települések is. Ugye a Visegrádi vár semmihez sem fogható varázsát sem kell nagyon bemutatnom? De térjünk is át a lényegre, a csodás Dunakanyar minden elképzelést felülmúl, hiszen nem elég, hogy leírhatatlanul szépen mutatnak innen a lemenő nap fényei, hanem még kétszer is megnézhetjük egy nap! A helyiek csak „kettős naplementének”, vagy „dupla naplementének” hívják a jelenséget. Ez azt jelenti, hogy Visegrádon hamarabb megy le a nap, mint a kanyar másik végén található Zebegényben, annyival hamarabb, hogy motorcsónakozva simán el lehet csípni mind a kettőt. Szoktak is szervezni ilyen kettős naplemente néző motorcsónakos túrákat.

hirdetes
 

Legszebb naplementenéző helyek a Dunakanyarban

Ha valaki nem szeretne csónakra szállni, akkor is találhat csodás naplementenéző helyeket a Dunakanyarban. A kilátókkal, panorámás helyekkel telepakolt Dunakanyarban igazán különleges élmény megcsodálni a nyár utolsó napjainak lemenő fényeit. Ha túrázásra adjátok a fejeteket, akkor a sötétedéssel mindenképpen számoljatok, vigyetek megfelelő felszerelést (melegebb ruhákat, szúnyogriasztót, fejlámpát, és térképet is). Ebben a korábbi cikkünkben már bemutattuk a Dunakanyar legszebb kilátópontjait, ha szeretnétek inspirálódni! Ebben a cikkben pedig gyűjtöttünk 3 nagyon könnyen megközelíthető kilátót, amihez nem kell túrázni, gyerekeknek is tökéletes!  

hirdetes

A legszebb naplementenéző hely a Dunakanyarban

Sokak szerint nemcsak a Dunakanyar, hanem egyenese egész Magyarország legszebb kilátópontja, és persze egyben legjobb naplementenézős helyei is a Visegrádi-helységben található Prédikálószék. A hegység legmagasabb pontjából természetesen belátható az egész Dunakanyar, és még a Börzsöny vonulataira is rápillanthatunk. Egy igazi kiadós túra ide eljutni: Dobogókőről, a Makovecz Zsindelyestől érdemes indulnunk a piros háromszöggel jelölt turistaúton. Szerintünk maximum a naplemente kezdeti fényjátékát érdemes csak itt megnézni, hogy sötétedés előtt még biztonsággal le lehessen érni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dobos torta

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C.... Tovább

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!