Létezik egészséges gyorsétterem?

Lehet egészséges egy "gyorsétterem"?

Felgyorsult világunkban gyakran egész napunk rohanásból áll. Reggel a munkába, délután a gyerekért, este pedig épp, hogy arra van erőnk, hogy beessünk az ágyba… Szomorú, de a legtöbben még étkezésünket is “menet közben”, minél gyorsabban igyekszünk megoldani – ami gyakran az egészség rovására megy. Nem is csoda, hogy virágoznak a gyorséttermek – a percek alatt élelmet szolgáltató helyek. De lehet egy gyorsétterem egészséges? Kínálhat egy hely gyorsan, mégis egészséges ételt? Ennek járunk utána.

Egészséges és gyors ételek - lehetséges?

Tudatos táplálkozás és siettség – hogy férhet össze a kettő?

Bevallom őszintén mindig csodálkozva figyelem azon ismerőseimet, akik bármilyen rohanásban is telik napjuk, mégis tudatosan, megfontoltan étkeznek. Akik az előző este nagy gonddal összeállított salátát vagy főtt ételt dobozban viszik magukkal, és bárhol, bármikor megteremtik a lehetőséget arra, hogy nyugodtan fogyasszák azt el. 

Irigylem őket kicsit – persze megtehetném én is. Ez nem a kifogások keresésének ideje és nem is akarom mentegetni magam, hiszen semmivel sincs nehezebb életem náluk. Ha Te is képes vagy erre, légy magadra büszke, hiszen valóban tudatosan élsz! 

Ha viszont úgy érzed, hogy gyakran vagy csak néha, de mégsem tudod ezt megvalósítani, akkor van egy jó hírem…

Az egészségtudatos táplálkozás beférkőzött a gyorséttermekbe (?)

Persze, azért ez túlzás. És véletlen sem ámítom magam a gluténmentes hamburgerekkel, vagy az előre, szárított salátából készült “cézárral” – nem erről van szó. Megjelent azonban egy trend, ami jó irányt mutat, és amiről szerintem érdemes írni, olvasni is.

Egyre több helyen találkozom ugyanis törekvések, jobb és jó megoldásokkal az étkezés terén, még egy olyan városban is mint Budapest. Beköszöntött az alternatív tejek, a gyors, elvitelre kérhető valódi saláták, és az egészséges(ebb) reggelik kora.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Szótár

Klasszikus magyar nóta

Klasszikus magyar nóta: Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen... Tovább

Kiskunsági Nemzeti Park

Kiskunsági  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1975. január 1-jén... Tovább

Tovább a lexikonra