hirdetes

Lehet egészséges egy "gyorsétterem"?

Felgyorsult világunkban gyakran egész napunk rohanásból áll. Reggel a munkába, délután a gyerekért, este pedig épp, hogy arra van erőnk, hogy beessünk az ágyba… Szomorú, de a legtöbben még étkezésünket is “menet közben”, minél gyorsabban igyekszünk megoldani – ami gyakran az egészség rovására megy. Nem is csoda, hogy virágoznak a gyorséttermek – a percek alatt élelmet szolgáltató helyek. De lehet egy gyorsétterem egészséges? Kínálhat egy hely gyorsan, mégis egészséges ételt? Ennek járunk utána.

Egészséges és gyors ételek - lehetséges?

Tudatos táplálkozás és siettség – hogy férhet össze a kettő?

Bevallom őszintén mindig csodálkozva figyelem azon ismerőseimet, akik bármilyen rohanásban is telik napjuk, mégis tudatosan, megfontoltan étkeznek. Akik az előző este nagy gonddal összeállított salátát vagy főtt ételt dobozban viszik magukkal, és bárhol, bármikor megteremtik a lehetőséget arra, hogy nyugodtan fogyasszák azt el. 

Irigylem őket kicsit – persze megtehetném én is. Ez nem a kifogások keresésének ideje és nem is akarom mentegetni magam, hiszen semmivel sincs nehezebb életem náluk. Ha Te is képes vagy erre, légy magadra büszke, hiszen valóban tudatosan élsz! 

hirdetes

Ha viszont úgy érzed, hogy gyakran vagy csak néha, de mégsem tudod ezt megvalósítani, akkor van egy jó hírem…

Az egészségtudatos táplálkozás beférkőzött a gyorséttermekbe (?)

Persze, azért ez túlzás. És véletlen sem ámítom magam a gluténmentes hamburgerekkel, vagy az előre, szárított salátából készült “cézárral” – nem erről van szó. Megjelent azonban egy trend, ami jó irányt mutat, és amiről szerintem érdemes írni, olvasni is.

hirdetes

Egyre több helyen találkozom ugyanis törekvések, jobb és jó megoldásokkal az étkezés terén, még egy olyan városban is mint Budapest. Beköszöntött az alternatív tejek, a gyors, elvitelre kérhető valódi saláták, és az egészséges(ebb) reggelik kora.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Borkóstoló Budapesten

A bor az egyik legősibb és legnépszerűbb alkoholos italunk. A különböző borkóstolók... Tovább

A Parasztbiblia

A Parasztbiblia: A Parasztbiblia az egyik legnagyszerűbb gyűjtemény, amely hűen tükrözi az... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!