Létezik egészséges gyorsétterem?

Lehet egészséges egy "gyorsétterem"?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Felgyorsult világunkban gyakran egész napunk rohanásból áll. Reggel a munkába, délután a gyerekért, este pedig épp, hogy arra van erőnk, hogy beessünk az ágyba… Szomorú, de a legtöbben még étkezésünket is “menet közben”, minél gyorsabban igyekszünk megoldani – ami gyakran az egészség rovására megy. Nem is csoda, hogy virágoznak a gyorséttermek – a percek alatt élelmet szolgáltató helyek. De lehet egy gyorsétterem egészséges? Kínálhat egy hely gyorsan, mégis egészséges ételt? Ennek járunk utána.

Egészséges és gyors ételek - lehetséges?

Tudatos táplálkozás és siettség – hogy férhet össze a kettő?

Bevallom őszintén mindig csodálkozva figyelem azon ismerőseimet, akik bármilyen rohanásban is telik napjuk, mégis tudatosan, megfontoltan étkeznek. Akik az előző este nagy gonddal összeállított salátát vagy főtt ételt dobozban viszik magukkal, és bárhol, bármikor megteremtik a lehetőséget arra, hogy nyugodtan fogyasszák azt el. 

Irigylem őket kicsit – persze megtehetném én is. Ez nem a kifogások keresésének ideje és nem is akarom mentegetni magam, hiszen semmivel sincs nehezebb életem náluk. Ha Te is képes vagy erre, légy magadra büszke, hiszen valóban tudatosan élsz! 

 

Ha viszont úgy érzed, hogy gyakran vagy csak néha, de mégsem tudod ezt megvalósítani, akkor van egy jó hírem…

 

Az egészségtudatos táplálkozás beférkőzött a gyorséttermekbe (?)

Persze, azért ez túlzás. És véletlen sem ámítom magam a gluténmentes hamburgerekkel, vagy az előre, szárított salátából készült “cézárral” – nem erről van szó. Megjelent azonban egy trend, ami jó irányt mutat, és amiről szerintem érdemes írni, olvasni is.

hirdetes

 

Egyre több helyen találkozom ugyanis törekvések, jobb és jó megoldásokkal az étkezés terén, még egy olyan városban is mint Budapest. Beköszöntött az alternatív tejek, a gyors, elvitelre kérhető valódi saláták, és az egészséges(ebb) reggelik kora.

 

Egy jó példa a fővárosban

Munkámból fakadóan sokat járok Budán, ahol pár éve új “gyorsétterem” nyitott: a PRE-GO.

Idézőjelben, mert nem kifejezetten céljuk versengeni a gyorséttermekkel, és nem is a hamburger-menü a sztár – de számos finom étel kapható, gyorsan, elvitelre is akár. A tésztázónak indult hely a Széll Kálmán téren hamar levett a lábamról a helyben pörkölt kávéval, és bevallom az által ismerkedtem meg velük, és ételeikkel közelebbről is. 

hirdetes

 

A fő vágány a tészta, amiből ugyan lehet gluténmenteset kérni, a hozzám hasonló “attól is hízom ha ránézek” embereknek ez még nem biztos, hogy elég (akinek igen, kóstolja meg őket, tényleg zseniális ízvilággal dolgoznak).

 

De, és itt jön a témám lényege: a PRE-GO-ban egyre több és jobb lehetőség kínálkozik az egészséges étkezésre is… Kezdve a reggeli gyümölcs-salátától, a müzlivel kínált joghurttól egészen a (tényleg) friss salátacsodákon át a Wrap-ekig. Mindezt néhány perc alatt, valóban frissen és jó alapanyagokból akár beülve, akár elvitelre. 

 

Szerintem ez a nagyvárosi egészségtudatos (vagy hozzám hasonlóan “kezdő” egészségtudatos”) emberek megmentője, csak így tovább! 

 

A PRE-GO ételkínálatát IDE kattintva tudod megnézni! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Omega együttes

Omega együttes Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar együttesnek számít, mind a mai... Tovább

Csíkszereda

Csíkszereda város Hargita megyében, Erdély egyik legnagyobb települése. . Régen  ez... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.9