hirdetes

5 tipp, hogy lelkileg és testileg is egészséges, valamint fitt maradj a karantén alatt

VN

Hullámok jönnek és mennek, de velük együtt a felesleges kilók is? A tavaszi karnténoskodás alatt te is felszedtél néhány kilót, és azt érezted magadon, hogy nem is vagy a legjobb formádban valahogy, testileg és lelkileg egyaránt? Ez teljesen természetes, hiszen a bezártság lelkileg is megviselő, illetve felborult az egész életviteled, ezt is nehéz jól viselni. De ezt a második hullámot már csinálhatod okosabban, adunk is hozzá 5 tippet, hogy hogyan maradj bomba formában, és élj egészségesen a karanténban, azaz a kijárási korlátozások idejében!

Így maradj mentálisan egészséges a karanténban

#1. Készíts napirendet!

Annak ellenére, hogy nem kell rohannod az irodába, elérned a buszt, megjelenned 8-kor, csinos ruhát felvenned, és azt gondolod, hogy nincs szükséged napirendre, jobba jársz, ha kialakítasz egy rutint, amihez meg is próbálod tartani magad. Ha nem pizsamában vagy egész nap, hanem magadra kapsz valami formálisabbat, ha nem is inget és kosztümöt, de legalább farmert egy elegáns felsővel, és nem az ágyban, vagy kanapéban pötyögsz a laptopodon, hanem tényleg megfelelő munkakörnyezetet teremtesz magadnak, akkor sokkal energikusabb és hatékonyabb leszel, kevésbé fogod fáradtnak érezni magad! Hiába home office-olsz, jelölj ki magadnak egy idősávot, amiben dolgozol, ne csússz el estig a munkával, hagyj magadnak elég időt a kikapcsolódásra, pihenésre! Ha végig olvastad a pontokat, gondolj az elsőre!

#2. Mozogj!

Bizony, bizony, egész nap nem megyünk sehova, csak otthon ülünk, úgyhogy ránk fér egy kis mozgás! Én magam is megszoktam lepődni, amikor nap végére 142 lépést mutat a telefonom, holott a 10000 lenne az egészséges. Bizony lespóroljuk az utat a villamosig, a metróig, az irodába, a rohangálást a meetingekre, a nyomtatóhoz rohangálást, és még sokáig lehetne sorolni. Ha teheted óránként állj fel és mozgasd meg kicsit magad! Számtalan mindenféle otthoni tornás videókat lehet manapság találni akár YouTube-on, akár máshol, használd ki, és szánj minden nap legalább 10-15 percet arra, hogy mozogj! Nem sok idő, de annál nagyobb eredménye lesz! 

hirdetes

#3: Készíts egészséges ételeket!

Ezekben az időkben könnyen el lehet hanyagolni az egészséges étkezést. Megeszek egy csomag chipset vacsorára, most úgysem látja senki….holnap pedig egy kis sütemény lesz a reggelim… Pedig nem szabadna így gondolkozni, nemcsak a kilók kezdenek el gyűlni, hanem a fáradékony érzés is. Mikor máskor lenne több időd egészségesen főzni, mint a karanténban? Ehhez is számos ötletet, receptet, inspirációt lehet találni az interneten!

#4: Használd produktívan az időt!

Unalmas a tv, unalmas a görgetés a Facebookon, és már az összes jól hangzó sorozatot is befejezted Netflixen? Mi lenne, ha leemelnél egy könyvet a polcról, vagy a régóta tervezgettet nagyselejtezésen végre túl esnél? Ha hasznosan töltöd az idődet, sokkal kiegyensúlyozattabnak fogod érezni magad, ha valóban hasznos dolgokkal foglalkozol, na meg az idő is gyorsabban repül majd, és itt van is néhány tipp hozzá, hogy miket is csinálhatsz: Így töltsd hasznosan az idődet a karanténban!

hirdetes

#5: Aludj!

Mivel a napok összefolynak, nem különül el a magánélet és a munka, a sok-sok feladat besűrűsödhet nap végére, és hajlamosak lehetünk éjszakába nyúlóan is dolgozni, azonban nem szabad lebecsülni az alvás erejét! Próbál meg 8-9 órát aludni, na de nem úgy, hogy reggel nem kelsz időben, és kapkodsz, hanem úgy, hogy időben lefekszel! Ez csökkenteni fogja a stressz szintedet, és sokkal produktívabb, fittebb leszel! 

Mindezt foglald napirendbe!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Csodaszarvas

A Csodaszarvas: Az egyik leghíresebb magyar mese-legenda. Az Anjou-házból származó... Tovább

Bárány Róbert

Bárány Róbert: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1914-ben kapta meg a fiziológiai elismerést.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Hírek Sport Szórakozás