hirdetes

Egy kellemes hétvége Szentendrén

Oláh Tamás

Szentendre egy gyönyörű város. Még akkor is megéri ellátogatni oda, ha nincs különösebb esemény, de a hétvégén megrendezésre kerül a Szentendrei Jazz- és Boresték című rendezvény, ami mindenképpen kiemelkedő, azok számára, akik szeretik a kultúrát és a gasztronómiát. Mai cikkünkben részletesen felsoroljuk a lehetséges programlehetőségét és mesélünk az eseményről. Tartsanak velünk!

hétvégi programok

Az eseményről

A nagy múlttal rendelkező, minden év szeptember utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Bornapokat 2020-ban eltérő koncepcióval rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ. Az ideiglenesen Szentendrei Jazz- és Boresték-re keresztelt rendezvényen természetesen most is a bor és a jazz kerül főszerepbe, de a járványügyi helyzetet figyelembe véve a megszokott sétálóutcán kiállító pincészeteknél kóstolás helyett éttermekben, szabadtéri helyiségekben zajlik majd az esemény. A késő délutántól éjszakába nyúló programok mind korlátozott, mérhető befogadóképességű helyszíneken fogadják az érdeklődőket. A színes programkínálatban most is szerepel koncert - többek között Kozma Orsi és Banyák József Duó, Váczi Eszter Quartet-, borvacsorák, borkóstolók, borséta és kulturális programok.

A korlátozott látogatószámú események zöme belépőjegyes, egyes koncertek és programok ingyenesek, de regisztrációra van szükség látogatásukhoz. Ezért a programadók ajánlása szerint érdemes online, elővételben kiváltani a belépőjegyeinket! A Barcsay Múzeum udvarán jazz muzsika hallható: szombat este Kozma Orsi és Banyák József duó, vasárnap este a Váczi Eszter Quartet lép fel. A koncert előtt és alatt borkóstolásra is lehetőség lesz.

hirdetes

A Dunakorzón, a Barlang udvarán péntek este az Európa Kiadó lép fel, szombat este a Kiscsillag tart lemezbemutató koncertet. Itt sem maradnak a látogatók bor nélkül, hiszen a Barlang a koncertekhez a szekszárdi Twickel Pincészet és a pécsi Lisicza Borház italait ajánlja és biztosítja. A Városi Vendégházban a Bujdosó Pincészet lesz a házigazda végig a hétvége során. Izgalmas programjaik között a borkóstolástól, a borterápián keresztül a borismereti kurzusig, előadásig és kiállításmegnyitóig mindenféle program megtalálható.

hirdetes

A Tourinform Iroda udvara a Szentendre a konyhában szakácskönyvéhez kapcsolódó „receptkóstoló” programján kívül Gasztro Borsétával várja az érdeklődőket. A Bistro St. André és Christine Cafe éttermek borvacsorát, a Kőhegybor online borkóstolást, a Taste&Play csapata és a Szentendre Barátai Egyesület pedig WineTrek élményt kínál az érdeklődőknek. A Pótkulcs és a Művész Étterem jazz koncerttel várja látogatóit.

A Szentendrei Jazz- és Boresték rendezvénybe a Szentendrei Teátrum A cigány című színházi előadással, a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MANK borkóstolóval kísért kortárs irodalmi beszélgetéssel, tárlatvezetésekkel, meseterápiás foglalkozással, szabadtéri filmvetítéssel bővíti a rendezvény programjait.

A következő oldalon a részletes programlistát olvashatja!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Lipicai

Lipicai: Legendás magyar lófajta. A lipicai története 1580-ban kezdődött, amikor a mai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyarország
X
Kövess minket facebookon!