Bemutatjuk, hogy hogyan tölts el egy napot a Városligetben!

Így tölts el egy napot a Városligetben

LK

Budapest egyik legszebb és legkedveltebb része a Városliget, ahova már évszázadok óta menekülnek az emberek, ha egy kicsit kiszakadnának a nyüzsgő városból és élveznék a természet közelségét. A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan érdemes eltöltened egy napot, ha a Városligetben jársz! 

Bemutatjuk, hogy hogyan tölts el egy napot a Városligetben!

Látogass el az Állatkertbe

Az egyik legkedveltebb helye a családoknak Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az Állatkert közel 150 éve várja látogatóit, 18,4 hektáron, a Városligetben. Az Állatkert az évek során rengeteg átalakuláson esett át, 1909-től 1912-ig zárva tartott az átépítések miatt, miután azonban átadták, Európa legszebbjeként tartották számon. A világháború során azonban szinte teljesen megsemmisült, 1945-ben nyitotta meg újra kapuit.

Nézd meg a Városliget nevezetességeit

A Városliget nagy múltra tekint vissza, és számos látnivaló található a terültén, melyeket nem érdemes kihagyni. Az ezredéves ünnepségkor, a millennium idején épült meg itt a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd a közkedvelt épületegyüttes, mely tartalmazza a mesterséges tavat, a Műjégpályát, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a ma már bezárt Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt, a Szépművészeti Múzeumot.

Pihenj a Széchenyi Gyógyfürdőben

A Széchenyi gyógyfürdő Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Építése 1909-ben kezdődött Czigler Győző műegyetemi tanár tervei alapján. A fürdő szintén a Városligetben található, termálvízellátását pedig a még 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút, hidegvíz-ellátását azonban hat kisebb kút biztosítja.

Korizz a Műjégpályán

A téli időszak egyik legkedveltebb programja a Városligetben a korcsolyázás a Műjégpályán. Manapság már a sorban állás is elkerülhető, hiszen online jegyvásárlásra is van lehetőség. A jegyeket otthon is megvásárolhatod, akár indulás előtt, és a belépőjegy QR kódjával egyszerűen, pillanatok alatt juthatsz be a jégre.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Doroszlói szentkút

Doroszlói szentkút: nemzeti értékünk, szent helynek számít, mely manapság sajnos már... Tovább

Az országalma

Az országalma: az országalma az uralkodói hatalmi jelképek egyike. Természetesen a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek