hirdetes

Egy nap Budapesten turistaként – akár messziről jöttél, akár itt élsz!

cs

Budapest a világ egyik leggyönyörűbb városa, egészen pontosan a második, legalábbis a Condé Nast Traveler utazási magazin olvasói szavazatai alapján. Fővárosunkat a 2016-os szavazáson csupán csak Firenze előzte meg, de a magyar szívek számára a szavazástól függetlenül is minden bizonnyal Budapest a legkedvesebb.

 

budapesti látványosság

Nem véletlen tehát, hogy évről évre turisták milliói teszik látogatásukat fővárosunkban, amely vendégszerető és segítőkész polgáraival, nyüzsgő éjszakai életével, mennyei gasztronómiai csodáival és szemet gyönyörködtető látványosságaival akarva akaratlanul is idecsalogatja a külföldiek népes táborát.    

Mivel Budapest megszámlálhatatlan műremekkel és látványossággal rendelkezik, ezért a meglátogatásra ajánlott látnivalók listája szinte végtelen hosszúságú… nem csak a turisták számára, de akár az itt élők számára is! Miért ne lehetnénk hát mi is turisták egy napra ebben a hatalmas városban? Íme 3 látnivaló, amelyet egy nap alatt végigjárhatsz felfedezve Budapest páratlan csodáit! Fényképezőgépeket elő, ha évtizedek óta itt élsz is meg akarod majd örökíteni a látottakat! :)

A Budai Várnegyed, ahonnan kilátás nyílik az egész városra

Az 1987-óta az UNESCO Világörökség listáján helyet foglaló Budai Várnegyed mondhatni, hogy az elsőszámú úti célja a turistáknak. Mindez nem véletlen, hiszen a Várnegyed területén számos középkori eredetű műemlék található, valamint maga a Budavári Palota a Szent György térrel és a történelmi lakónegyeddel.

A Budai Vár lélegzetelállító építészeti műremek, a róla nyíló kilátás pedig egy életre megbabonázza látogatóit, szinte érthetetlen, hogy egy város hogy lehet ennyire gyönyörű.

A kilátáson túl számos felfedeznivaló áll az érdeklődők előtt, a Halászbástya megtekintését követően a Várba felmehetnek Siklóval, megnézhetik a Budavári nagy rondellát, a Sándor-palotát, vagy betérhetnek akár a Sziklakórházba is. Országunk egyik legszebb épületét – a Mátyás-templomot – sem hagyhatják kis, a nemrég rekonstruáláson átesett épület ismét régi fényében tündököl.

hirdetes

Ha van rá alkalom és idő, érdemes lehet akár egy egész napot is rászánnunk ezen történelmi városrész felfedezésére, s ha a nagy sétálásban esetleg elfáradnánk és megéheznénk, akkor betérhetünk a Budai Várban helyet foglaló Pest-Buda Vendéglő és Hotelbe, amely azon túlmenően, hogy országunk legrégebbi szállodája, Vendéglője fenséges tradicionális, magyar ételeket kínál számunkra – „egyenesen a nagymama konyhájából”. Kóstolj bele a magyar ízekbe, a magyar gasztronómia különlegességeibe Te is!

A további látványosságokért lapozz a következő oldalra!

budapesti látványosság

Országház, amelyet mintha csipkével vontak volna be

A Steindl Imre által tervezett Országház Magyarország egyik legismertebb középülete. Egy külföldről érkező számára sem javasoljuk felkeresésének kihagyását, hacsak nem szeretné megfosztani magát egy örök élménytől.

A csodálatos épületet reggel a nap, s a Dunáról visszaverődő napsugár világítja meg, este pedig elbűvölő díszkivilágításban tündököl, így bármelyik napszakban kerül is sor a felkeresésére mindenképpen jól járunk.

Az országgyűlésnek helyet adó Parlament a Budai Várból is látható, de megtekintése nem csak kívülről javasolt, hiszen belső terei szintén lélegzetelállítóak, kialakításukkor minden apró részletre gondosan ügyeltek. Turistaként számunkra legérdekesebb az országházi látnivalók közül a Szent Korona és a koronázási ékszerek lehetnek, amennyiben tehetjük, iktassuk be időnkbe ezek megtekintését is!

hirdetes

Még egy látványosság található a következő oldalon!

budapesti látványosság

A Millenniumi emlékmű a Hősök terén és az Andrássy út

A Hősök tere az Andrássy úttal együtt szintén a Világörökség részét képezi, a téren található Milleniumi emlékmű látványa pedig szavakkal egyszerűen leírhatatlan. A tágas tér, a festői zöld táj és a csodálatos kivilágítás olyan elegyet alkot, amelynek méltán jár csodájára az egész világ.

Az eredetileg 1896-ra magyar honfoglalás ezeréves jubileumára tervezett emlékmű sajnos csak tíz évvel későbbre 1906-ra készült el, de az eredmény mindenkit kárpótolt a csúszásért. Az emlékmű központi eleme a 36 méter magas oszlop, melynek tetején Gabriel arkangyal szobra áll, talapzatán a hét vezér, az oszlopcsarnokban pedig 14 neves személyiség szobra található.

Amennyiben turistaként szeretnénk egy kicsit jobban is megismerkedni Magyarország történelmével, nézzünk utána az itt található személyeknek az interneten, vagy a tájékoztató könyveket is vásárolhatunk a környéken.

Túránk befejeztével elindulhatunk a csodálatos Andrássy úton felfedezvén Budapest éjszakai életét. Ehhez a főbb csomópontokat; a Deák teret, Blaha Lujza teret, illetve ezek vonzáskörzetét javasoljuk elsősorban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Ópusztaszer

Ópusztaszer: Ópusztaszer egy község Csongrád megye Kisteleki járásában. A Pusztaszeri... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!