hirdetes

Egynapos vagy többnapos csapatépítőt érdemes szervezni 2024-ben?

VN

Csapatépítőt szerveznél/ szerveznétek, de nem tudjátok eldönteni, hogy melyik a jobb? Mutatjuk milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az egyik és a másik, így könnyebben tudtok dönteni, hogy melyik is számotokra az ideálisabb választás.

Egynapos vagy többnapos csapatépítő a jobb?

Az egynapos és a többnapos csapatépítők is rendelkeznek előnyökkel és hátrányokkal, így a választás nagyban függ a cégtől, a csapattól és a rendelkezésre álló erőforrásoktól. Itt van néhány szempont, amely segíthet eldönteni, melyik a jobb választás az adott helyzetben.

Egynapos csapatépítők előnyei?

 • Költséghatékony: Az egynapos programok általában kevesebbe kerülnek, mint a többnapos események, mivel nincs szükség szállásra és több napi étkezés biztosítására.
 • Energia és motiváció: Egy jól megtervezett, intenzív egynapos program friss energiával és motivációval láthatja el a csapatot, ami hosszú távú pozitív hatással lehet a munkahelyi teljesítményre, úgy, hogy senki sem érzi azt, hogy nagyobb teher a részvétel, mint egy munkanap.
 • Zökkenőmentesség: Egy napos esemény után a résztvevők gyorsan visszatérhetnek a munkájukhoz, minimalizálva a munkafolyamatokban bekövetkező fennakadásokat és zavarokat.
 • Nagyobb részvételi arányra lehet számítani: Mivel kevesebb időt és anyagi ráfordítást igényelnek, valószínűbb, hogy több munkatárs tud részt venni az eseményen, így erősítve a teljes csapat összetartását.

Egynapos csapatépítők hátrányai:

hirdetes
 • Korlátozott idő: Kevesebb idő áll rendelkezésre a programokra és az informális kapcsolatépítésre. Egy frissen formálódó csapat esetében ez tud problémákat okozni. Amennyiben vannak kijelölt célok, amiket több feladat támogat, nem feltétlenül elég egyetlen nap a megvalósításhoz.
 • Kevesebb mélység: Nehéz lehet mélyebb, tartalmasabb csapatépítő tevékenységeket szervezni, amelyek hosszabb távon is hatással vannak a csapatszellemre. Amennyiben több napot kell együtt tölteni elengedhetetlen egymás kicsit jobb megismerése.

Többnapos csapatépítők előnyei:

 • Mélyebb kapcsolatépítés: Több lehetőség nyílik az együtt töltött idő és a közös élmények által a csapattagok közötti kapcsolatok mélyítésére.
 • Széleskörű programok: Lehetőség van változatosabb és komplexebb programok szervezésére, beleértve kihívásokat, tréningeket és szabadidős tevékenységeket is.
 • Elszakadás a munkától: A több napos kikapcsolódás segíthet teljes mértékben elvonatkoztatni a munkahelyi stressztől, elősegítve a pihenést és a regenerálódást.

Többnapos csapatépítők hátrányai:

 • Magasabb költségek: A szállás, az étkezés és a többnapos programok növelhetik a költségeket.
 • hirdetes
 • Nagyobb szervezési igény: Több logisztikai előkészületet igényel, beleértve a szállásfoglalást, az étkezések és a tevékenységek tervezését.
 • Nagyobb időbeli elkötelezettség: Nem mindenki tudja vagy hajlandó több napot a csapatépítőre szánni, különösen, ha személyes vagy családi kötelezettségek is vannak.

Bármelyik megoldás mellett is tedd, tegyétek le a voksotokat a legjobb céges csapatépítő helyszín Kaposváron, Somogy megye fővárosában vár rátok, az RV Event jóvoltából. Nemcsak a helyszínt biztosítják, hanem még a szervezésben is segítenek, teljes körű szolgáltatásaik: helyszín a programokhoz, amennyiben szükséges szállásbiztosítás, teljes catering, ellátás, szervezés. Mi, személyszerint a helyiek által csak “elefántos étteremként” emlegetett Memoriae éttermükben voltunk (több egységgel is rendelkezik a rendezvényszervező cég, amiknek más-más a stílusok). Azért erre esett a választásunk, mert azt olvastuk, hogy a Memoriea egy nagyon jó üzleti étterem Kaposváron, ahol finom étlek, jó borok, és még privát terek is vannak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siklósi vár

Siklósi vár: A Villányi-hegység déli lábainál, egy kisebb magaslaton láthatóak Siklós... Tovább

Magyar tarka szarvasmarha

Magyar tarka szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar tarka a XIX. sz. második felében még... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!