hirdetes

Nagyon népszerűek manapság az egzotikus állatok, de hogyan kell velük bánni?

P.B.


A kutya és a macska talán még mindig az egyik legkedveltebb háziállat kategóriába tartoznak, azonban manapság már egyre népszerűbb, és sok ember ismerősi körében található olyan ember, aki valamilyen egzotikus állatot szeretne tartani, vagy már rendelkezik is vele.
 

Példák egzotikus állatokra

Fontos megemlíteni, hogy ezek az állatok különféle ismereteket és bánásmódot igényelhetnek, ugyanis vannak olyan egzotikus állatok is, melyek veszélyt jelenthetnek az emberre nézve. Ezentúl más módon történhet az étkeztetésük, illetve az életterük biztosítása.

Akármilyen állatot szeretnénk vállalni, gondoljunk bele abba, hogy onnantól kezdve felelősséggel tartozunk értük. Minden esetben mérlegelnünk kell azt, hogy képesek vagyunk-e ellátni az állatot, például fizetni a vele járó költségeket, úgy mint étel, élőhely, állatorvosi költségek stb. 

Abban az esetben, ha kíváncsiak vagyunk az érdekesebbnél érdekesebb állatokra, de otthonunkban mégsem tartanánk őket, akkor nagyon jól jöhet, ha látogatást teszünk az állatkertekbe, ahol feltérképezhetjük az állatokat, illetve már kávézhatunk is velük, ugyanis Budapesten létezik olyan kávézó, ahol egzotikus állatokat is láthatunk, melyekről bővebb információt a zoocafe.hu-n olvashattok! Valamint abban az esetben is hasznos lehet a látogatás, ha terveink között szerepel, hogy egzotikus állatot vállalunk, ugyanis további információkat tudhatunk meg róluk, és megtekinthetjük őket élőben is. 

hirdetes

Miért választja valaki az egzotikus állatokat? 

Az egyik ok talán az lehet, hogy valamilyen szinten kevesebb figyelmet igényelnek, mintha kutyát vagy macskát tartanánk, ugyanis a legtöbb ketrecben, illetve terráriumban él, tehát nem kell számukra akkora életteret biztosítani, ezáltal lakásban is tarthatjuk őket.

hirdetes

Nem keltenek zajokat, és nem utolsó sorban tökéletes lehet azok számára, akik allergiásak az állatszőrre, és nem szeretnének a lakásban takarítani utánuk. Viszont ahogy azt már említettem, bizonyos szempontból viszont különös figyelmet igényelnek, mert nehezebb lehet beszerezni számukra az élelmet, hiszen valamely állatok például élő rovarokkal táplálkoznak. Továbbá a veszélyesebb állatok esetében nagyon fontos, hogy ne szabadulhassanak ki ezzel veszélyt jelentve az emberekre. 
 

Ha érdekelnek a további részéetek is, akkor lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A... Tovább

Kőrösök

Kőrösök: A nagy magyarországi folyók egyike. Az összefoglalóan Körösök néven ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok
X
Kövess minket facebookon!