notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Óraátállítás eltörlése, végleg megszűnhet a sokak által feleslegesnek tartott óraátállítás

Óraátállítás vége - Ekkor lesz az óraátállítás eltörlése

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Meg van a döntés, most már nem kell sokat várnunk arra, hogy végérvényesen eltöröljék a sokak által teljesen fölöslegesnek tartott óraátállítást! Nézzük, pontosan mikor kell utoljára átállítanunk az órákat! 

Óraátállítás eltörtése - Óraátállítás vége

Óraátállítás eltörlése – Döntött az Európai Unió! 

Vagyis inkább az európai emberek döntöttek, az Európai Unió pedig hajlott a szóra. Az Unióban nem régiben volt egy közvélemény kutatás, melynek az volt a lényege, hogy az emberek szerint szükséges-e az óraátállítás, vagy sem. Az eredmény nem volt meglepő, a visszaérkező 4,6 millió válasz alapján a kitöltők 84 százaléka a háta közepére sem kívánja a félévenkénti állítást. 

 

Miért kellett az óraátállítás? 

Az óra állítását kezdetben azért javasolták, mert a napfényes órák magasabb száma miatt energiát lehetett megtakarítani vele.

 

Először mindenki azt hitte, hogy használata rengeteg előnnyel jár, az egy órával több természetes világítás előny lehetett mindazoknak, akik iskolai, munkahelyi tevékenység után a szabadban szerveztek programot. Az előnyök közé tették azt is, hogy a jobb látási viszonyok miatt kevesebb közúti balesetre kell számítani. 

 

Óraátállítás eltörlése – Az óraátállítás elavult és rossz! 

A Bizottság is megállapította, hogy az évente kétszeri állítás már idejétmúlttá vált az évek alatt, energiatakarékossági szerepe a világháborúk és a hetvenes évek olajválsága óta nem volt, viszont többet ártott, mint használt…Rövidtávon hátrányos volt az emberek egészségére, közérzetére, rengetegen panaszkodtak miatta.

hirdetes

 

Ráadásul azt várták, hogy a közúti balesetek száma csökkenni fog, ennek viszont az ellenkezője következett be, 2 százalékkal nőtt a balesetek száma. Emellett még számos negatív hatást felsorolhatnánk, ugyanis minden embert más zavart, de a lényeg mindenképpen az, hogy az óraátállítás rossz…Na de meddig kell még szenvednünk? A következő oldalon elmondom!

 

hirdetes
Óraátállítás eltörtése - Óraátállítás vége

Az Európai Unió úgy döntött, hogy 2019 októberétől törli el az évente kétszer esedékes óraátállítás gyakorlatát, a tagállamoknak áprilisig van idejük arra, hogy eldöntsék, melyik időszámításhoz tartják magukat. Eddig ugye arra kötelezték a tagállamokat, hogy március utolsó vasárnapján egy órával előre állítsák az órákat, októberben pedig vissza.

 

Azt viszont közölte a Bizottság, hogy az Európai Parlamentnek és a 28 ország kormányának közös nevezőre kell jutnia a kérdésben, ennek egyeztetése rosszabb esetben akár több évbe is telhet. Egyelőre nyitott kérdés maradt mindenki számára, hogy a nyári vagy a téli időszámítás maradna meg. Korábbi felmérések arra engednek következtetni, hogy a nyári időszámítást kedvelik a legtöbben, ami nem is csoda. 

 

Nyári vagy téli időszámítás a jó? 

A nyári időszámítás azt eredményezné, hogy a nappalok a téli hónapokban is tovább tartanának. Viszont később is kezdődik a világosság. Ha a nyári időszámítást választanánk, akkor több olyan nap is lenne, amikor 8 és 9 óra között kel fel a Nap. Sokan ezt nem szeretnék, ezért választanák inkább a téli időszámítást. A téli időszámítás hátulütői természetesen nyáron jönnek elő, és ez szerintem rosszabb.

 

A Nap már hajnal négy előtt feljönne, amikor ugye szinte mindenki alszik, viszont nem este 9-kor menne le, hanem 8-kor, amikor még szinte mindenki aktív…Mindenki döntse el maga, melyiket szeretné jobban, szavazni itt tudtok: 

A nyári-, vagy a téli időszámítást választanád?

 

A további fejleményekről írunk a későbbiekben, addig is kövessetek minket a Facebook-on, ne maradjatok le semmiről! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
316 090
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 637 655
Közösség
hirdetes

Szótár

Zugligeti Libegő

Zugligeti Libegő: A budai hegyek egyik kedvenc attrakciója, mely segítségével belátható az... Tovább

Pünkösd

Pünkösd: A Katolikus Egyház egyik legnagyobb ünnepe. A pünkösd a húsvét utáni 7.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Európa Külföld Magyarország