hirdetes

Itt a hivatalos bejelentés: meg van mikor nyithatunk

VN

A koronavírus járvány harmadik hullámában tartunk, már egy éve az életünk részévé váltak a különböző korlátozások, maszkviselés, a társadalmi távolságtartás. A harmadik hullám miatt gyakorlatilag minden zárva van, és minden tilos, biztosan sokan várják már, hogy mikor kezdődnek meg a lazítások, az úgynevezett nyitás. Ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor erről is beszélt.

Ekkor várható a koronavírus utáni lazítás

Hivatalos bejelentés

Már jól megszokhattuk, hogy a pandémiai ideje alatt hallhatjuk megszólalni pntek reggelenként Orbán Viktort a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ez ma is így történt, a miniszterelnök interjút adott, amiben több kérdésre is választ adott koronavírus témakörben. Talán a legfontosabb, ami mindenkit érdekel, hogy meddig maradnak fent a korlátozások. Lássuk mi várható az elkövetkezendő időszakban!

A következő oldalra lapozva szavazhatsz Te is! Mondd el, szereinted már itt az ideje a nyitásnak, vagy még túl korai, esetleg, nem is kellett volna soha bezárni? Lapozó a cikk alján! 

Ilyen korlátozások maradnak még velünk

Orbán Viktor bejelentette, hogy egy hétig még biztosan maradnak, a most érvényben lévő korlátozások. Miről is van szó pontosan? Az összes üzletnek zárva kell tartania. Kivételek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piacok és a termelői piacok. Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. Az éttermekben továbbra is van lehetőség elviteles vásárlásra. Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki. Az önkormányzatok kérésére a kormány biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. Az alacsony fertőzési számokra tekintettel a bölcsődék nem zárnak be. A középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális oktatás. Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. Ez alól csak igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni. A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező, és lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani. Továbbá maradtak a gyülekezésre vonatkozó szabályok is.

hirdetes
hirdetes

Mi fog változni, mikor lehet nyitni? Erről is szó esett, lapozza a következő oldalra és mutatjuk! A második oldalon szavazhatsz is, hogy maradjanak-e a korlátozások! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Keleti Pályaudvar

Keleti Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Flipper Múzeum

A Flipper Múzeum Budapest egyik legkedveltebb múzeuma, melyet érdekes módon a külföldiek... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek
X
Kövess minket facebookon!