hirdetes

Kíváncsi vagy 5 eldugott úticélra SUP-rajongóként? Akkor ezt nézd!

ZH

A néhány éve berobbant SUP, azaz a stand up paddle boarding elég rövid időn belül tett szert hatalmas rajongótáborra, ami nem csoda, hiszen ez az a sport, ami közben egyé válhatsz a természettel. Most elhoztuk neked azokat a legmenőbb úticélokat Magyarországon, amiket mindenképp meg kell látogatnod egy jó kis SUP túrára és még nem is olyan felkapottak!

supos helyek itthon

A SUP szerelmeseinek kedvenc úticéljai


1.    Sup túra a Szigetközben

Magyarország legnagyobb szigete a Szigetköz és hihetetlenül gazdag a növény- és állatvilága, amit egyedülállóan hozott létre maga körül a Duna az óriási ártéri területeken. Ha igazán különleges helyet keresel akkor irány a Szigetköz! Ezen a területen rengeteg láperdő, mocsárrétek és ligeterdők találhatóak, amelyek mentém kanyarognak a folyó oldalágai. Mivel ez nem egy felkapott hely, helyben nem lesz lehetőséged a deszka bérlésre, így jó, ha rendelkezel sajáttal! Egy SUP vásárlás megkönnyítheti a túrákat, hiszen nem kell mindig a bérléssel törődnöd, és ott ugorhatsz deszkára, ahol csak szeretnél!

2.    Tisza-tavi Supozás

A zsúfolt Balaton helyett érdemes inkább a Tisza-tavat választanod, főleg, hogyha kezdő vagy! A Tisza-tó zavartalan vizén könnyen megtanulhatod az állva evezést, nem mellesleg gyönyörű, vadregényes útvonalakat járhatsz be. A természet igazi labirintusokat alakított itt ki és rengeteg itt az elzárt minitó, tehát van mit felfedezni a természeti csodák közül! Ha pedig további szórakozásra vágynátok a túra után, akkor a Tisza-tavi Ökocentrumba is el kell látogatnotok!

hirdetes

3.    Kikapcsolódás Bodrog vizein

Hazánk leglassabb folyója a Bodrog, így kezdő Suposok számára kiváló választás lehet. A Bodrogon evezve tényleg csak a természetet és a vizet kell élvezned, és nem kell erölködnöd a nehéz evezéssel. A Bodrogon lefelé evezve, egy kellemes és lassú tempóban haladhatsz, itt tényleg van időd kikapcsolódni és gyönyörködni a természetben! Tökéletes ehlyszín lehet, akkor is ha többnapos kirándulást terveztek, hiszen bőven akad látnivaló a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi körzetben és érdemes a Holt-Bodrog felé is elevezned. Ha pedig nem csak a SUP de a bor szerelmesei vagytok, akkor is kedvező számotokra ez a vidék, hiszen finomabbnál-finomabb borokat kóstolhatsz a leghíresebb bortemelő vidékünk helyi orászataiban.

4.    A sebesség szerelmeseinek Rába

Az Alpokból érkező Rába az egyik legvadabb folyónknak számít, így ezt a Sup úticélt csak a profiknak ajánljuk! Éles kanyarok, gyorsan folyó víz, hordalék és benyúló növényzet. Ez jellemzi ezt a vidéket. Érdemes felkészülten érkezni, és tényleg rutinosnak kell lenned!

hirdetes

5.    Egy valóban eldugott gyöngyszem, Túr

Ha igazán természetközeli és csendes túrára vágysz, akkor érdemes Túr felé venni az irányt, bár ez egy kicsit nagyobb kihívás lesz. Itt biztosan nem fogsz tömegbe botlani, hiszen nem a legnépszerűbb úti cél a Sup túrázók körében, pedig méltán nevezhetnénk az egyik legszebb környezetnek is a vadregényes tájai miatt! A zöld minden árnyalatában tűnik fel az Öreg-Túr, és bőven találhatunk itt is látnivalót, ha több napos túrát szeretnél szervezni. Érdemes nyitott szemmel járni, mert itt találkozhatsz vidrákkal, borzokkal és vadmacskákkal is a Szatmár-Bereg Tájvédelmi Körzetben! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Becsület Rend

Magyar Becsület Rend: A Magyar Becsület Rend 2011-ben alapított kitüntetés. Létrehozásáról... Tovább

Herendi porcelán

Herendi porcelán: hungarikumnak számít. Aki herendi porcelánt kap ajándékba, az igazán... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló