hirdetes

Ahol nincs tömeg, csak felfrissülés: 5 eldugott tó Magyarországon, amiben fürödni is lehet

VN
5 eldugott strandolóhely Magyarországon

#3: Eldugott tavak Magyarországon: Arlói-tó, Arló

„A Bükktől északra, a Heves–Borsodi-dombság gyönyörű völgyében található az ország egy különleges tava, az Arlói-tó.” Csodaszép környezet, festői táj, igazán különleges látvány. Az Arlói-tó a 338 méter magas Csahó-hegy déli oldalának megcsúszása következtében keletkezett, a hegy alatti bányajáratok miatt. Ráadásul nagyon sok szórakozási lehetőség van a parton: vendéglő, sportpályák, lábtenisz- és focipálya, pingpong, vízibicikli-, csónakbérlési lehetőség, de túrázni is jókat lehet a közelben.

#4: Eldugott tavak Magyarországon: Kotró-tó, Gyékényes

A Kotró-tó a Somogy megyei Gyékényes melletti kavicsbányatavak legnagyobbika, mégis egy csendes, békés világ fogad itt minket, valamint kristálytiszta fürdésre alkalmas víz. Nemcsak szabadstrand van, illetve horgászni lehet, hanem még búvárbázis is van kialakítva, sokak szerint az egyik legtisztább vizű tó Magyarországon. Bár én még nem voltam itt, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. A leírások szerint „partvonala igen tagolt, déli oldaláról egy nagyobb, máshol több kisebb félsziget nyúlik bele, és egy közel 700 méter hosszú sziget is található benne. Északkeleti részén ma is folyik a kavicsbányászat, míg máshol számos üdülőház épült fel a partján. Legmélyebb pontja 12 méter körül van.” 

hirdetes

#5: Eldugott tavak Magyarországon: Szelidi-tó, Dunapataj

hirdetes

A Kiskunság Nemzeti Park igazi kincse a Szelidi-tó, amit leginkább azoknak tudok ajánlani, akik nem szeretnének nagyon a természet lágy ölén megpihenni, hanem valami kis izgalomra is vágynak. Ugyanis a közel 80 hektáros, hazánk 5. legnagyobb tavának számító Szelidi tavon van vízi kalandpark is, illetve a parton játszótér is. A tó déli partján nyugalomba jutott futóhomok területein kellemes strandok kerületek kialakításra. A parton vízibiciklik, csónakok, kenuk, és surfök bérelhetők. Továbbá a horgászat kedvelői sem csalódhatnak a tóban amúr, keszeg, kárász, ponty és törpeharcsa rendszeresen akad a horgokra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pákozdi csata

Pákozdi csata: Az 1848-49 es Szabadságharc egyik jelentős ütközete volt. Az egyik oldalon a... Tovább

Budapest látnivalói

Budapest fantasztikus és magával ragadó város. Nem véletlenül szerepel évek óta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!