hirdetes

Eldugult a lefolyód? Íme a legegyszerűbb filléres trükk!

VN

Hogy mennyi bosszúságot okozott már nekem az eldugult mosogató, annak ellenére, hogy mind a konyhában, mind pedig a fürdőszobában próbálok vigyázni rá. Mígnem megismertem néhány szuper trükköt, amikkel fillérekből megúszom a javítást, szerelők nélkül is. Most ezeket osztom meg veletek. 

eldugult lefolyó trükk

Mit csinálj, ha eldugult a lefolyód?

Valljuk be - bármennyire is vigyázunk rá, nem engedünk le benne nehéz, darabos dolgokat, és rendszeresen tisztítjuk-, a lefolyók nagyon könnyedén eldugulnak. Szerencsére nem kell azonban kétségbeesni, és szerelők telefonszáma után kutakodni, hiszen van egy-két filléres házi praktika, ami az esetek döntő többségében szokott működni. Annyi titkos összetevő van csak az egészben, hogy minél hamarabb elkezded, annál hatékonyabb az egész folyamat. A kezdetleges lerakódásokat ugyanis könnyedén el lehet távolítani házi praktikákkal, a problémát a makacs, régóta halmozódó szennyeződések okozzák. Higgy nekem, minél előbb kezdesz bele a tisztításba, annál kisebb gondot fog okozni a mosogató dugulása! Lássuk a duguláselhárító praktikákat!

Eldugult lefolyóhoz első számú fegyver szódabikarbóna

hirdetes

Minden háztartásban elengedhetetlen hogy legyen egy kis szódabikarbóna, ugyanis igazi csodaszer. Engem személyesen már számtalanszor megmentett különböző katasztrófáktól, többek között dugulástól is. Sóval vagy ecettel kombinálva a legütősebb. Ha sóval kevered, akkor egyszerűen csak végy egy csésze szódabikarbónát, fél csésze sót, és ezt öntsd szárazon a  lefolyóba, és hagyd néhány órára, de egész éjszaka is pihentetheted, ezután 2 csésze forró vízzel öblítsd le. De igazán forró legyen, ne csak meleg, a gázról vedd le! Többször is érdemes megismételni. Valamint hatásos méga a szódabikarbóna ecettel való kombinálása is: szórj fél csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, majd önts rá fél csésze ecetet, és dugaszold el a nyílást! Ne ijedj meg, fog pezsegni – hagyd is így egy negyed órát, majd múlva egy liternyi forró vízzel öblítsd le. Ez is párszor ismétlős, de tényleg hatásos. 

hirdetes

Eldugult lefolyóhoz titkos segítség a ruhafogas

A lefolyót lehet pumpával is tisztítgatni, valamint van egy titkos eszköz is, ami már majdnem a profi csőgörényes… ez pedig egy ruhafogas széthajtogatása. Ehhez a lefolyótisztító trükköz egy  fém ruhaakasztót hajlíts egyenesre, kivétel az akasztós részt, hiszen ez kelleni fog! A görbén maradt akasztós részét dugd a lefolyóba, és próbáld meg kihalászni vagy továbblökni a beszorult dolgokat.

Utolsó tippként ne feled, a lefolyót tisztán tartani sokkal könnyebb, mint kitisztítani! Az olajos dolgokat gyűjtsd külön, a magas keményítőtartalmú ételek maradékai (tészta, krumpli, rizs) se landoljanak a lefolyóba, és a kávézacc sem odavaló! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai népművészet

Kalocsai népművészet: Ez a művészeti tevékenység a Kalocsa XVIII.–XIX. századi... Tovább

Salgótarján

Salgótarján: Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarság Technológia