hirdetes

Minden, amit az elektronikus esküvői meghívóról tudnod kell

ZH

Függetlenül attól, hogy alternatívát keresel a hagyományos meghívók helyett, vagy módosítanod kell terveid a dátum módosításával, nem a papír az egyetlen lehetőség. Az elektronikus esküvői meghívó nem csak költségbarát; kényelmesebbek is lehetnek, mivel csökkentik a csomag nyomtatásának, címzésének és fizikai postázásának fáradságát.

online meghívó esküvőre

Minden, amit tudnod kell az elektromos esküvői meghívókról

Az elektronikus meghívó rendkívül népszerűvé vált az utóbbi időben a párok körében. Tekintettel a jelenlegi helyzetre, ahol nagy a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz vagy nem lesz esküvő, ezek a megmentő dátumok mindenképpen pénzt takarítanak meg. Határozottan megkönnyíti az online meghívók újraküldését, ha a dátum vagy a lagzi helyszín megváltozik.
 

Azonban fontos, hogy ismerd az elektronikus meghívók történetének mindkét oldalát, mielőtt ezt az utat választjátok. 

Online meghívók esküvőre

Az egyik legnagyobb tévhit a digitális meghívókkal kapcsolatban az, hogy nem kerül semmibe a küldése. Ahogy a papíralapú meghívók az alaptól a bonyolultabbig terjednek, a digitális változatok költsége is meglehetősen eltérő lehet. Nagyon kevés dolog van a világon, ami „ingyenes”, és az elektronikus meghívó biztosan nem tartozik ezek közé. Néhány szolgáltatás kivételével a legtöbb havi vagy éves tagsági díjjal vehető igénybe.

Bár az esküvői költségvetést tekintve általában nem túl drágák, ha valami elegánsabbat szeretnél csinálni, akkor többet fogsz költeni. A nyomtatás költsége önmagában, különösen, ha saját kezűleg készíted őket, határozottan növeli a költségeket. Minden bizonnyal megspórolsz néhány fillért, ha nem papíralapú utat választod.

hirdetes

De hogy pontosan mennyi pénzt takaríthatsz meg, az attól függ, hogy milyen digitális opciót választotok. Egy egyedi tervezésű grafikával, amelyet személyesen küldesz el elektronikusan, sokkal többe kerülhet, mint egy általános online sablon. Nagyobb esélyed lesz arra is, hogy a vendég postaládájába kerüljön, mint a spam mappájába. Emellett emlékezteti a párokat, hogy a kártyák nyomtatása, majd lebélyegzése nemcsak sokkal többe kerül, hanem nagyobb fejfájást is okoz. Az esküvőszervezés során pedig bárhol csökkentheti a stresszt, ami felbecsülhetetlen.

hirdetes

Az elektronikus esküvői meghívók előnyei és hátrányai

Bár az elektronikus esküvői meghívók gyorsak és egyszerűek is lehetnek, számos kihívással jár. Könnyen megtervezhetők, gyorsan elküldhetők, és akár ingyenesek, akár nagyon alacsony árúak. De a legnagyobb előnyük az, hogy a párok időt takarítanak meg azáltal, hogy elektronikusan küldik el a meghívókat.

Alapvetően lecsökkenti az időt és az energiát, amelyre szükséged lesz egy meghívó papír elkészítéséhez, kinyomtatásához, borítékok címezéséhez, bélyegek vásárlásához, majd a postára való utazáshoz, hogy kiküld őket. Az elektronikus meghívó segítségével egyszerűen meg kell vásárolni egy sablont, ki kell tölteni a szükséges információkat, és készen állnak a kiküldésre.

Egy másik előny az, hogy a digitális meghívók küldésének nincs környezeti hatása. Először is, semmiféle kárt nem okozunk a fáknak vagy a környezetnek. Ezen kívül a találgatások egy részét leveszi a Te és vendégeid számára, mert nem kell aggódni, ha eltévednek a borítékok, nem kell azon töprengeni, hogy a vendéged valóban megkapta-e, vagy figyelmen kívül hagyja-e, miután megkapta. Végül pedig a vendégek bárhonnan hozzáférhetnek az információkhoz a telefonjukról, ahelyett, hogy egy papírdarabot keresnének, hogy emlékeztesse őket a fontos részletekre.

Azonban figyelmeztetünk, hogy néhány hátrányt is figyelembe kell venni, beleértve azt, hogy kevésbé formálisak, mint a nyomtatott kártyák, és sokszor elveszhetnek a levélszemétben vagy a túlcsorduló postafiókban. Egy másik szempont, ami miatt aggódnak egyes párok, hogy idősebb vendégeiknek gondja lesz az elektronikus változattal. Bár sok idős ember ért a számítógéphez, vannak, akik nem, és nem fogják tudni megnyitni a meghívót. Ez a kommunikáció hiányát kockáztatja, és durvaságnak tekinthető, ha nem küldik el mindenkinek a saját fizikai példányát. Vannak, akik rossz ízlésnek találják, hogy a pár nem gondol minden vendégére, és nem próbál kapcsolatba lépni velük néhány különböző módon.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek