hirdetes

Ezért nem kapsz élesztőt a boltban – Frappáns választ adott a Budafoki Élesztő

B. Á.

Rengetegen panaszkodnak azért, mert a boltok polcain nincsen élesztő. A Budafoki Élesztő évtizedek óta jelen van a piacon, nekik köszönhetjük a kellő élesztőmennyiséget, mégis kapnak hideget-meleget mostanában. A cég úgy döntött, hogy közzétesz a közösségi oldalán egy kedves posztot, amiben mindent leírnak, most kiderül, mi miért van. A posztot változtatás nélkül közöljük, érdemes elolvasnotok és egy kicsit elgondolkodnotok rajta! 

Ezért nem kapsz élesztőt a boltban – Frappáns választ adott a Budafoki Élesztő
Társoldalunkon megmutattuk, mit tehettek akkor, hogyha nem kaptatok sehol sem élesztőt, ha lemaradtatok volna róla, kattintsatok ide és tudjatok meg mindent a kovász készítéséről

„Az utóbbi hetek nagy megpróbáltatás volt számunkra, igyekeztünk minden kommentre reagálni, és többszáz Messenger üzenetre válaszolni. Eljött az ideje, hogy csokorba gyűjtsük a kérdéseiteket és egyben megírjuk a válaszainkat, annak ellenére, hogy számtalanszor megosztottuk a sajtóban is megjelent nyilatkozatunkat a jelenlegi helyzetről.

- Bezárt a gyár?

Nem, a gyár nem zárt be, teljes kapacitással gyártunk és szállítunk.

- Miért nem gyártanak többet? Állítsanak be még egy műszakot!

Gyárunk folyamatos műszakban működik, 24 órában, hétvégén is, ünnepnapokon is gyártunk. Abban az esetben tudnánk még egy műszakot beiktatni, ha a nap 36 órából állna. Minden üzemnek van egy kapacitása, a 100% nem lehet 120%. Az élesztőgyártáshoz is, mint bármely termékgyártáshoz, idő kell.

hirdetes

- Miért nincs élesztő a boltok polcain?

A probléma összetett. Először is, számos import termék, legyen az friss vagy szárított élesztő, eltűnt a hazai boltok polcairól, hiszen a pánikvásárlásnak köszönhetően egész Európában élesztőhiány van. Ahogy fentebb írtuk, mi gyártunk és szállítunk, minden olyan kereskedelmi egységbe, ahová eddig is szállítottunk. Nem a megszokott mennyiséget, hanem annak a többszörösét. Sőt, hogy valamelyest csökkentsük a termékhiányt és segítsünk a kereskedelmi partnereinknek kielégíteni a vásárlói igényeket, piacra dobtuk az eddig sütőiparnak gyártott 500g-os kiszerelésű termékeinket.

- De akkor miért nincs?

Kereskedelmi partnereink visszajelzései alapján a boltok polcairól percek, órák alatt tűnik el az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt. Ide vezet a pánikvásárlás. Ha mindenki csak annyit venne, amennyit ténylegesen felhasznál a közeljövőben, akkor nem lenne hiány.

hirdetes

- Mikor lesz?

Akkor, amikor a kedves új és régi fogyasztónk elhiszi, hogy mi továbbra is gyártunk és holnap, holnapután és még azután is szállítunk élesztőt! Ezért nem kell dobozszámra vásárolni és fagyasztani vagy feltalálni az otthoni élesztőszárítást, hiszen bármikor megvásárolhatjátok frissen akár a boltban, akár házhozszállítással az arra szakosodott webáruházakból  

- Van mintaboltotok vagy webáruházatok?

Nincs mintaboltunk és nem rendelkezünk webáruházzal.

Reméljük válaszainkat kielégítőnek találjátok. Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre, legyetek egészségesek és maradjatok otthon!” Az eredeti posztot itt tekinthetitek meg: 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Halászbástya

Halászbástya: Budapest egyik jelképe, melyet ezernyi turista látogat meg minden évben. Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek