Budapesti Kossuth híd

A rég elfeledett legendás híd: Budapest Kossuth hídja

Pi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenki ismeri és tudja, hogy milyen hidak is vannak a fővárosban. Azt azonban kevesen tudják, illetve emlékeznek rá, hogy volt itt egy olyan építmény is,mely nélkül ma lehet, nem tartanánk itt. Tudd meg, hogy melyik is ez a híd.

Budapest, Kossuth híd,elfeledett,

Aki a fővárosban él pontosan tudja, hogy milyen hidak vannak itt, hiszen mindegyik fontos szerepet tölt be az életünkben. Ezeken ekeresztül mehetünk át a másik oldalra, nélkülük minden nehezebb lenne.

 

Lánchíd, Margit híd, Szabadság, Erzsébet, Kossuth …
Kossuth-híd? Gondolhatja az olvasó. Igen! Ez az az átkelő, melynek helyét ma már csak egy-egy emlékkő őrzi az egykori helyén, mind a két oldalon.

 

 

A II. világháború után a főváros a bombázások után híd nélkül maradt, hiszen ezek az építmények stratégiailag mindig is fontos szerepet játszottak a történelem során. Nem csak Magyarországon, hanem máshol és már régen is tudták, hogy a védekező csapatoknak, visszavonuláskor ezeket kell először megsemmisíteni, hiszen ezzel az ellenséget lassítani tudják. Nálunk ez esetben a visszavonulást választó német csapatok tették meg.

hirdetes

 

Szóval a háború után gyorsan kellett valami, hiszen a közlekedésnek működnie kellett. Ezek általában pontonhidak voltak. A dunai jégzajlás miatt ezek nem lehettek végleges megoldások, így valami újat kellett építeni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Hungarikumok

Hungarikumok: azokat a dolgokat, tárgyakat, használati és élvezeti cikkeket szoktuk ezzel a... Tovább

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.