hirdetes

Egy elhagyatott Disney kastélyt fedeztek fel Franciaországban, amely hihetetlen titkokat őriz!

ZH

A franciaországi Dordogne régió buja domboldalain megbújik egy igazi Disney kastély, a Château de Fayolle.  A mára elhagyatott kastély rengeteg titkot őrzött meg a történelem során.

elhagyatott Disney kastély

Chateau de Fayolle: Egy elhagyatott Disney kastély Franciaországban, tele rejtélyekkel és varázslattal

A Château de Fayolle a gyönyörű franciaországi Dordogne régióban, a lankás dombok között bújik meg. A kastélyt a százéves háború során sokszor megtámadták, a 15. században pedig felgyújtották Bourdeille urainak csapatai. A jelenlegi kastély két egymást követő újjáépítés eredménye, az első 1766-ban Chauvin építész vezetésével, a második pedig a 19. század végén Léon Drouyn építész munkája. Mára azonban teljesen elhagyatottá vált, és szinte feledésbe merült. Most újra reflektorfénybe kerül, hiszen eladóvá vált.


Több mint 900 éves történelmű Disney kastély: A Chateau de Fayolle

Bár a kastély jelenlegi formájában az 1740-es évekig vezethető vissza, a Fayolle család több mint 900 éve birtokolja és használja ezt a földet. Az eredeti épület, a Demeurie la Fayolle, már 1143-ban állt itt, és a kastélyt ennek az épületnek az alapjaira építették.

A kastélyhoz vezető hosszú, fák által szegélyezett út egy impozáns arany homokkőből készült épülethez vezet. A kastélyt több mint 250 évvel ezelőtt építették, és azóta is viszonylag érintetlen maradt. A Fayolle család büszke arra, hogy megőrizték az ingatlan eredeti fényét és szépségét.


Az elhagyatott francia Disney kastély épülete

A Dordogne megye nyugati részén elhelyezkedő kastély két párhuzamos fő épületből áll, amelyeket oldalfalak kötnek össze, és mindkét végén kiálló pavilonok zárják össze őket.

A francia kulturális minisztérium 1969 óta műemlékként tartja nyilván.

A kastély nagyterme a vadászatok hagyományait idézi. A falakon évszázados vadászatok során gyűjtött trófeák és vadászfelszerelések díszítik a teret. Ezek a dekorációk emlékeztetnek a kastély szórakoztató és aktív múltjára.

A vendégek kényeztetése mindig is fontos részét képezte a Fayolle kastély történetének. A vadászatok és egyéb események után a vendégeket pompás bankettekkel várták a kastélyban. Érdekesség, hogy az étkezőasztal eredeti darab, melyet az 18. században készítettek, és kifejezetten úgy tervezték, hogy hosszabbítható vagy rövidíthető legyen.

hirdetes

A Fayolle család öröksége, a különleges Disney Kastély

A Fayolle család több mint 900 éve birtokolja a kastélyt és a hozzá tartozó földet, azonban mostanra már elhagyatottá vált. A földszint központjában található a szalon, melyet gyönyörűen díszített falak és dupla ajtók szegélyeznek, melyek az emeleti szobákba vezetnek. A francia ablakok pedig az erkélyre nyílnak, ahol gyönyörű kilátásban lehet részünk.

A kastélyban található bútorok és dekorációk sokszor már önmagukban is múzeumi darabok. A falakat és a Bergère székeket sok egyedi 19. századi kárpit szegélyezi, melyeket kifejezetten a Fayolle család életének ábrázolására készítettek.

Az ingatlan összesen 25 teljes hálószobával és hat fürdőszobával rendelkezik. Az ingatlant jelenleg Madame la Fayolle, a kastély egyetlen gyermeke és a család utolsó közvetlen leszármazottja tartja kezelésben, és örömmel osztja meg vele a kastély 900 éves történetét.


Értékes régiségek rejt az egykori francia kastély

A szobák nagy részét egyedülálló faliszőnyegek borítják, melyek eredetileg a szobák hőszigetelésére és melegben tartására szolgáltak télen. Ma ezek a szőnyegek már önmagukban is nagy értéket képviselnek, és az aukciókon sok ezer dollárt is érhetnek, minőségüktől és állapotuktól függően.

Madame la Fayolle egyik kedvenc helyszíne az ingatlanon belül a szoba, mely az udvarra néz, de valódi különlegessége a külön erre a helyiségre készített, 1800-ban készült Chinoiserie tapéta. Ez a stílus az ázsiai művészetet utánozta, és az 1800-as évek elején rendkívül divatos volt. A tapéta annyira egyedi volt, hogy egyszer leválasztották, majd kiállították a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, mielőtt visszakerült volna a kastélyba és a falra került volna.


Titkok minden ajtó mögött

A kastély belsejében sok ajtó és folyosó vezet egyik csodából a másikba. Az egész kastély tele van meglepetésekkel, mint például egy freskó egyik folyosón, mely a kastély gazdag történelmére emlékeztet.

A La Fayolle család egészen a közelmúltig az ingatlanban élt, és professzionális gondozók csapata felügyelte az ingatlan karbantartását. Az ingatlanon található sok történelmi emléktábla, tapéta és antik bútor kifejezetten fontos a kastély egyedi varázsának és történetének megőrzése szempontjából.

hirdetes

Madame la Fayolle az összes környező földterületet is eladja, így az új tulajdonosoknak lehetőségük nyílik megőrizni a kastély gyönyörű kilátását a dombokra. Az ingatlan nagy ablakokkal rendelkezik, így minden helyiségben élvezhetjük a természet és a fény varázsát.

A kastély belső terei lenyűgözőek, és az új tulajdonosok szívét is rabul ejtik. Madame la Fayolle egy olyan múzeumi termet is fenntart, mely a kastély gazdag történelmének és örökségének van szentelve.


Még meglepetés színház is tartozik a különleges kastélyhoz

A Château la Fayolle egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága egy váratlan gyöngyszem: egy teljes 18. századi színház. Ezt az épületet eredetileg a vendégek és látogatók szórakoztatására tervezték, és a családi esküvők és ünnepségek központjába került az utóbbi időben.

Bár a színház maga is meglepő, még lenyűgözőbb a részletekben. Az 1740-es években készült és kézzel festett panelekkel és arannyal díszített falakkal rendelkezik, valamint egy kis, de gyönyörű színpaddal. Az arany részletek és dekorációk a kor divatját követik.

A színpad hátterét egy gyönyörűen megfestett táblafestménysorozat alkotja. Ez a színházi díszlet egy trompe l'oeil, amely a kastélyt egykor körülvevő formális kertek központi elemeit idézi meg. Ez a festménytípus a 18. századra jellemző, és 3D-s illúziót kelt, hogy perspektívát adjon a színházi háttérnek.

A Château de Fayolle egy olyan kincs, amely mélyen ágyazódik a francia történelembe, tele rejtélyekkel, varázslattal és lenyűgöző szépséggel. Az új tulajdonosoknak lehetőségük nyílik felfedezni és megőrizni ezt az egyedülálló helyet, és folytatni a kastély hosszú és gazdag történetét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás király

Mátyás király: Az egyik legnagyobb, legismertebb, legkeményebb kezű magyar királyként ismert.... Tovább

Veszprém megye

Veszprém megye a Dunántúlon található. Személyében tisztelhetjük a Balaton északi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Programajánló
X
Kövess minket facebookon!