notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy magára hagyott gyermekkorház, üdülő az erdőben, és egy szellemfalú a semmi közepén. Kísérteties helyek, érdekes történetekkel és képekkel. Oszd meg ismerőseiddel!

Elhagyatott helyek, amelyektől a hideg kiráz!

GD
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy magára hagyott gyermekkorház, üdülő az erdőben, és egy szellemfalú a semmi közepén. Kísérteties helyek, érdekes történetekkel és képekkel. Oszd meg ismerőseiddel!

A kísérteties gyermekkorház, egy üdülő és szellemfalú.

Gyermek Kórház.

A több mint száz évvel ezelőtt épült, szebb napokat is megélt intézet eredetileg gyermekkórház és menhely is volt, azonban a kilencvenes évek közepe óta üresen áll.

A háborúk évei alatt nem volt ritka, hogy árva gyermekek és csecsemők zsúfolásig töltötték meg a létesítményt. Ilyen embert próbáló időkben, sokszor a falak között lelték halálukat a bentlakók volt, hogy a front közeledtével a nagyon beteg gyerekeket, más lehetőség híján, magukra hagyták…

Az ötvenes évektől fokozatosan felújított és korszerűsített intézmény végül, 1995-ben elköltözött az épületből, és azóta az enyészeté a hely. Kísérteties, hátborzongató lehet az üres folyosóin és kortermeibe barangolni, amelyek egyszer gyermekektől volt hangos…

Forrás: http://szellemvarosok.blog.hu/

 

A kísérteties gyermekkorház, egy üdülő és szellemfalú.

 

A második világháború előtt épült gyermektábor egykoron rengeteg gyermek számára jelentette a vakációt. Az erdő mélyén található épületegyüttes, fából készült bungalókból és egy nagy központi házból áll, amelyet az 50-es évektől folyamatosan bővítettek.

hirdetes

Fénykorát a rendszerváltás előtt élte, a 90-es évektől azonban egyre ritkában volt kihasználva az üdülő, ezért lassan, egy évtizede üresen áll. Az egykor gyermekektől hangos tábort, mára csak a vandálok és hajléktalanok veszik birtokba.

Az alapvetően hátborzongató, elhagyatott hely hangulatát tovább sötétíti, hogy egy rendőrségi jelentés szerint, emberölés is történt a helyszínen, aminek eredménye egy mai napig vérrel beterített fal…

Forrás: http://szellemvarosok.blog.hu/

 

A kísérteties gyermekkorház, egy üdülő és szellemfalú.

 

A Pápától pár kilométere fekvő, Zsörk nevű falú, teljesen elnéptelenedett és a kicsinyke települést lassacskán, a természet visszahódítja magának. Kísérteties lehet, ahogy az üres, mára gazzal benőtt utcáin az ember végig sétál. Vannak házak melyek már összedőltek, azonban van még néhány parasztház, amely még szinte érintetlen állapotban van. Ablakaikon betekintve észre lehet venni, hogy itt egykor családok laktak. Különböző használati tárgya, poharak, tányérok és bútorok még a helyükön vannak, szinte várják, hogy valaki hazajöjjön…

hirdetes

Izgalmas, de egyben a szomorú atmoszférával rendelkező település közepén, egy kis kápolna áll. Évente egyszer, augusztus 20.-án a környező falvakból érkező zarándokok, az utolsó emberek, akik ellátogatnak még a faluba.

Forrás: http://www.femina.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
292 334
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 954 341
Közösség
hirdetes

Szótár

Margit híd

Margit híd: Budapest főhídjainak egyike. A budapesti Margit híd a Szent István körutat és a... Tovább

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 4.7