hirdetes

Elhunyt Csollány Szilveszter magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász

VN

Újabb tragédia. Újra gyászolhat Magyarország. Elhunyt egy igazi legenda, egy ízig-vérig sportoló. Nyugodj Békében Csollány Szilveszeter!

Elhunyt Csollány Szilveszter magyar olimpiai-bajnok tornász

Elhunyt Csollány Szilveszter

„Súlyos betegség után, január 24-én elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász – tájékoztat közös közleményében a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Torna Szövetség. Sydney bajnoka 51 évet élt. Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt. Csollány Szilvesztert a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti. A MOB együttérzését fejezi ki a családnak és a tornászok közösségének.
Ismét szegényebbek lettünk egy legendával, nyugodj békében Szilas” – Olvaható a Magyarock - Olympic Team Hungary hivatalos Facebook oldalán.

Koronavírusos volt Csollány Szilveszter

Először Homonnay Gergely osztotta meg név nélkül a hírt. „Van egy olimpikon, aki nagyon sok Gödény doktoros posztot, majd oltásellenesből is párat megosztott a közösségi oldalán. Még két hónapja is. Most állítólag az intenzíven van. 51 éves. Oltassátok be magatokat!” 2 hónapja írtak erről a médiában. Két hónapig imádkoztunk a bajnokért, hiába. Tragikus eset, egy igazi legendát veszítettünk el. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be.

hirdetes

Csollány Szilveszter kiváló sportoló volt

Csollány Szilveszeter kiváló sportoló volt, azt hiszem senkinek nem kell bemutatni őt, hiszen nemcsak mi magyarok ismertük, hanem az egész világ, eredményeivel, sikeres sportérmeivel nagyon sok sikert hozott Magyarországnak. Az alábbiakban az említésre legméltóbb eredményeit listáztuk ki emlékeztető gyanánt a Wikipédia segítségével. Csollány Szilveszter 1998-ban Szentpéterváron Európa-bajnok, 2000-ben Sydneyben olimpiai aranyérmes, 2002-ben Debrecenben pedig világbajnok lett gyűrűn. Egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után vonult vissza.

hirdetes

Olimpiai Játékok

6. hely 1992 Barcelona Férfi gyűrű
Ezüstérmes 1996 Atlanta Férfi gyűrű
Aranyérmes 2000 Sydney Férfi gyűrű

Világbajnokságok

Aranyérmes 2002 Debrecen Férfi gyűrű
Ezüstérmes 1992 Párizs, 1996 San Juan, 1997 Lausanne, 1999 Tianjin, 2001 Gent Férfi gyűrű

Európa-bajnokságok

Aranyérmes 1998 Férfi gyűrű
Ezüstérmes 2000 Férfi gyűrű
Bronzérmes 1990, 1992, 1994, 2002 Férfi gyűrű
 

Nézd meg Csollány Szilveszter legemlékezetesebb sportpillanatait a következő oldalra lapozva!

Forrás: Kép: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kisföldalatti

Kisföldalatti: Az M1-es metróvonal (Millenniumi Földalatti Vasút vagy a köznyelvben... Tovább

1994-es választások

A második szabad választás az ország történetében. Az első fordulót 1994. május... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek