hirdetes

Elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje Fülöp herceg

Bettina

2021.04.09-én Pénteken reggel elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje Fülöp edinburgh-i herceg.

Elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje Fülöp herceg

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brit királynő bejelentette szeretett férje, Fülöp edinburgh-i herceg halálát. Ő királyi fensége békében távozott el ma reggel, a winsdori kastélyban”

– áll a királyi család hivatalos, Twitteren is közzétett közleményben.

Fülöp herceg február 16-án az esti órákban került be egy londoni kórházba. A Buckingham-palota a közleményében arról írt, hogy II. Erzsébet királynő 99 éves férje ekkor már több napja nem érezte jól magát. Legfőképpen a szívére panaszkodott. Azonban azt írták, hogy csak elővigyázatosságból kellett bent maradnia, hogy megfigyeljék. A kórházi épületbe autóval szállították, de saját lábán ment be az épületbe. Azt is kihangsúlyozták, hogy II. Erzsébet férjének a jelenlegi rossz állapota nincs összefüggésben koronavírus-fertőzéssel. II. Erzsébet és Fülöp herceg is megkapta a vakcinát, már januárban.

hirdetes
A királyi családot is érintette jelentősen a koronavírus járvány miatti változások, ők sem voltak kivételek abban, hogy a fokozott elővigyázatosság elkerülhetetlen. A királynő a Windsor-kastélyban maradt, ahol Fülöppel együtt a lehető legkevesebb személyzet társaságában, elszigetelve éltek a koronavírus-járvány elmúlt hónapjai alatt. A karácsonyt is másképpen ünnepelték, mint ahogy az megszokott a királyi családban. A tavalyi évben csak szűk, nem a megszokott nagy családi körben ünnepelték.

A BBC írt arról, hogy Fülöp herceg az elmúlt években többször is kórházba került. Az egyik eset volt például, hogy 2011-ben szívkoszorúér-műtétet hajtottak végre rajta. 2019 karácsonya előtt is kórházban kezelték, de amikor legutóbb nyilvánosan megjelent, akkor úgy tűnt, hogy jól érzi magát és nem szükséges aggódni az egészségét illetően. Fülöp herceget végül haza engedték a kórházból március közepén, ezt megelőzően szívgyógyászati beavatkozást hajtottak végre rajta. Azt nem közölték, hogy pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek a hercegen.

hirdetes

II. Erzsébettel novemberben ünnepelték a 73. házassági évfordulójukat. Nyolc unokájuk, kilenc dédunokájuk van. Fülöp herceg és II. Erzsébet ezzel történelmet is írt, az övék volt a monarchia történetének leghosszabb házassága.

Nyugodjon Békében!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark: Az Alföld egyik legnépszerűbb idegenforgalmi... Tovább

Dobos torta

Dobos torta:Egyértelműen a leghíresebb magyar desszert. Története 1885-ben kezdődött, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra