hirdetes

Mindent a nézettségért – Élő adásban halt meg a vlogger

Sz.F.

Egyre jobban kezd elterjedni világszerte a vloggerkedés/blogerkedés, szinte mindenki influencer-nek nevezi magát…Ennek viszont sok hátránya is van, többek között az, hogy nagy a versengés, sokan mindent megtesznek egy kis nézettségért, nézzük, mi történt! 

Mindent a nézettségért – Élő adásban halt meg a vlogger

Saját attrakciója került az életébe

Egy kínai vlogger, akit Sun becenéven ismertek a követői, elhatározta, hogy megnöveli rajongóinak számát. A 35. életévében járó férfi közepesen ismert influencer hírében állt, alig volt pár ezer követője. Éppen ezért szeretett volna olyan meghökkentő dolgot tenni, amibe bevonja a nézőket is. Nem is tudok mit mondani erre, de tény, hogy a kínai úriember feláldozta a saját életét azért, hogy néhány pillanatig többezren nézzék őt…

A terve bevált…

A kínai youtube, vagyis a Douyou videós platformon jelent meg a Sun néven ismert vlogger videója, ami egyáltalán nem volt veszélytelennek nevezhető…Az adás elején a 35 éves fiatalember különféle alkoholos italokat, ecetet és baijiu nevű helyi italt kezdett el iszogatni, amivel mé nem is lett volna gond, de ezután következett a meggondolatlan lépés. Az alkoholos italok után jöttek a különféle rovarok és lárvák, ugyanis ezeket szerette volna megenni. Azt azonban nem vette figyelembe, hogy a gekkók, százlábúak, bogarak, rovarok és lárvák között nagyrészben mérgező élőlények fordulnak elő.

hirdetes
hirdetes

A nézők imádták…

Mindezt a gyomorforgató kihívás keretein belül tette, megdöbbentő, hogy az élőlények fogyasztásának idején már több mint tizenötezren nézték a műsort, később pedig még többen lettek. A vlogger viszont nem sokáig tudott örülni a hirtelen jött hírnévnek, ugyanis egyre rosszabbul lett, majd egy kis idő múlva egyszerűen lefordult a székről. Az élő videó még ekkor sem ért véget, hiszen nem volt senki, aki kikapcsolja, de a felvételt még akkor is láthatták a nézők, amikor belépett a szobába a férfi barátnője, és megpillantotta Sun holttestét. Hivatalosan még nem alakult ki a halál oka, Sun videóit pedig azóta eltávolították a webhelyről. 

A közösségi oldalak árnyoldalai

Az online hírnév sajnos egyre több embernek jelent kiugrást, sokan remélik azt, hogy meggazdagodnak pár videó feltöltése után, ennek pedig az az eredménye, hogy mindenről videó készül. Az embereket arra készteti a hírnévkeresés, hogy veszélyes mutatványokat kíséreljenek meg bemutatni a csatornáikon, nem törődve a következményekkel. Remélem, hogy ennek egyszer vége szakad, mert nem jó az az irány, amerre haladunk…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Árpád ház

Árpád ház: A leghíresebb magyar uralkodóház, mely a kereszténység kezdete óta uralkodott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek